image
Hrecheniuk Oleksii

Zomervakantie 2021 met kinderen: sneltest geen bezwaar?

'Laat je goed informeren voordat je met je kinderen deze zomer op vakantie gaat.' Dat is het advies van Tikva Looijen van Gezinopreis.nl. In de nieuwste aflevering van De Goede Reispodcast voorziet ze ouders van de nodige tips en informatie. ‘In Bulgarije moeten kinderen vanaf vier jaar vooraf getest worden, in Frankrijk vanaf elf jaar en in Luxemburg krijg je een sneltest in het restaurant.’

Deze aflevering van de Goede Reispodcast staat in het teken van vakantievieren met kinderen over de grens. Er was een tijd dat je je dan druk maakte over je kofferbakruimte en plaspauzes, maar anno 2021 draait het om informatie over grensovergangen, gele boekjes en sneltesten. ‘In juli zullen er nog niet heel veel roadtrips door Europa gaan plaatsvinden’, voorspelt Looijen.

Luister nu het gesprek dat Columbus-presentator Geert Jan Hahn had met Tikva en ga deze zomer goed voorbereid op reis. Zo deelt Tikva handige tips over welke apps je kunt downloaden of websites je kunt raadplegen om goed geïnformeerd op reis te gaan. Ze praat ook over haar nieuwste boek 'Speelbossen en familiewandelingen', waarin de meer dan 250 recreatieplekken in Nederland die Tikva en haar gezin allemaal bezocht hebben gebundeld zijn.  

De Goede Reispodcast is een podcastproject van BNR Nieuwsradio en Columbus Travel. Beluister nog meer andere interessante reispodcasts!


Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!