vanweydom

profiel vanweydom

Naam

hans van weydom

Reviews

0

Foto's & tips

23

Blogs

0

Lid sinds

14 March 2011

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Over mij

Hans van weydom (1947)
Ik ben een kunstenaar/ fotograaf uit Heemskerk.
In de periode, waarin ik als leraar houtbewerken in Zim-babwe werkzaam was (1985-1988), ben ik begonnen met het maken van zogenaamde "scrappaintings". Schilderijen, waar voorwerpen van steen en roestig metaal "uit vallen", om vervolgens in een ander schilderij op de grond weer te verdwijnen…
De "scrappaintings" werden tentoong-steld in zowel Zimbabwe (o.a.National Gallery) als Nederland.
Verder ben ik al lange tijd bezig met fotograferen, vooral op reizen die ik gemaakt heb naar o.a. Indonesië (2x), Noord Borneo, Marokko, Namibië, Ethiopië, Vietnam e.a.
Portretfoto's.
Spontane, vrijwel nooit geposeerde, ongekunstelde por-tretten van mensen onderweg, aan het werk, op de markt, zittend op een terras of...
Daarbij ben ik voortdurend op zoek naar dat ene moment, die ene vraag: Wat gebeurt er, hoe wordt er gekeken, of beter nog, wat zou de persoon in kwestie eigenlijk denken?
Geholpen door een paar uitstekende zoomlenzen , probeer ik om zo dicht mogelijk bij de door mij geportretteerde personen te komen, om als het ware in hun hoofd en daarbij in hun gedachten te kunnen kijken.

Van een aantal van deze reizen heb ik fotoboeken met portretten samengesteld. (kinderogen, volwassenogen. Afrikaanse ogen e.a.) zie www.blurb.com login va weydom.

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

d80, d90

Overige

lens: nikon 80-200mm nikon 24-70mm nikon 300mm f5,6 nikon converter 1,7

 

6 reactie(s) bij "vanweydom"

 • profile image comment

  Hoi Hans, ik was vandaag bij je broer in Almere op bezoek. De wereld is klein...Hij doet de groeten.

  Door rwezenaar • geplaatst op 2011-07-04 20:54:23
 • profile image comment

  Hallo, Hans. Wat heb jij een geweldig mooie site ,mooie foto,s er op.Mijn complimenten hoor!. Veel succes, Pieneke

  Door schenkel • geplaatst op 2011-07-03 08:40:38
 • profile image comment

  Hallo Hans Graag gedaan hoor! Groetjes Edwina

  Door edwinaverdingh • geplaatst op 2011-06-22 09:37:28
 • profile image comment

  Beste Hans, Leuk dat je foto's hebt geplaatst op de Reisreporter site. Helaas hebben we het onderschrift van de foto's die je geplaatst hebt moeten aanpassen, omdat het niet is toegestaan om onderschriften van promotie te voorzien. Het is dus niet toegestaan naar je eigen site te verwijzen. Kijk ook eens op de FAQ-pagina voor alle tips en regels omtrent het plaatsen van foto's. Dit voorkomt teleurstellingen. Mocht je vragen hebben, mag je altijd mailen naar reisreporter@columbusmagazine.nl. Veel plezier nog op de site! Hartelijke groet, Het Reisreporter Team

  Door FOTOREDACTIE • geplaatst op 2011-06-20 10:31:48
 • profile image comment

  Hallo Hans Ik heb net een kijkje genomen op je website. Deze is schitterend mooi! Ongelooflijk knappe portretten en foto's. Heb je deze website zelf gemaakt? Groeten Edwina

  Door edwinaverdingh • geplaatst op 2011-06-19 15:02:12
 • profile image comment

  Hallo Hans, Welkom op RR, ik wil je de tip meegeven niet te veel foto's op een dag te plaatsen. Ze krijgen dan minder aandacht. 1 tot 3 foto's per dag is voldoende. Het zou zonde zijn dat je niet de reacties krijgt die je mooie portretfoto's verdienen. Veel plezier hier op deze leuke site. Groetjes Anita

  Door nita92 • geplaatst op 2011-03-14 14:30:38

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (23)

'318660' door vanweydom '318660' door vanweydom

EgypteCairo

EgypteCairo

Egyptische ogen,...Ca

vanweydom

Foto uit het album Egyptische ogen. 2009 Gemaakt op de markt in Cairo, tegen het vallen van de avond, als iedereen naar buiten komt en de straten vol lopen met mensen. Ik wordt meegevoerd in de drukte van het moment en ik fotografeer portretten, de een na de ander. Ogen zijn voor mij het hoofdthema in de portretfotografie. Met behulp van een goede zoomlens probeer ik om zo dicht mogelijk bij de te portretteren personen te komen, om als het ware in hun hoofd en daarbij in hun gedachten te kijken. Als ik zo dicht bij kom, zou ik dan nog meer te weten komen?

'320786' door vanweydom '320786' door vanweydom

EthiopiëOmovallei

EthiopiëOmovallei

Uit album Kinderogen,

vanweydom

Uit het album Kinderogen, Ethiopië (2008). Opname gemaakt in zuidwest Ethiopië bij de Mursi in het Mago National Park. Het belang van de ogen wordt hier nog verstekt door het hoofddeksel dat de jongen draagt, of beter gezegd, voor ons heeft opgezet. Ik verdenk hem ervan, dat hij speciaal voor de foto, waarvoor wij (alleen in dit deel van Ethiopië overigens ) onder het motto foto of geen foto een paar Bir dienen te betalen, ongetwijfeld om zijn marktwaarde te verhogen, deze “snuisterij” heeft opgezet. Een uitermate effectief gebleken tactiek. Immers, de foto is gemaakt en betaald!

'320928' door vanweydom '320928' door vanweydom

EthiopiëOmovallei

EthiopiëOmovallei

Uit album Kinderogen,

vanweydom

Uit het album Kinderogen, Ethiopië (2008). Hamar jongens. Opname gemaakt in het Mago national Park in het zuidwesten van Ethiopië. Door gebruik te maken van een 80-200mm zoomlens krijg ik de gewenste diepte in de opname. De brandpuntafstand was hierbij ingesteld op 105mm.

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik