Vanweydom

profiel Vanweydom

Naam

hans van weydom

Reviews

0

Foto's & tips

23

Blogs

0

Lid sinds

14 March 2011

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Over mij

Hans van weydom (1947)
Ik ben een kunstenaar/ fotograaf uit Heemskerk.
In de periode, waarin ik als leraar houtbewerken in Zim-babwe werkzaam was (1985-1988), ben ik begonnen met het maken van zogenaamde "scrappaintings". Schilderijen, waar voorwerpen van steen en roestig metaal "uit vallen", om vervolgens in een ander schilderij op de grond weer te verdwijnen…
De "scrappaintings" werden tentoong-steld in zowel Zimbabwe (o.a.National Gallery) als Nederland.
Verder ben ik al lange tijd bezig met fotograferen, vooral op reizen die ik gemaakt heb naar o.a. Indonesië (2x), Noord Borneo, Marokko, Namibië, Ethiopië, Vietnam e.a.
Portretfoto's.
Spontane, vrijwel nooit geposeerde, ongekunstelde por-tretten van mensen onderweg, aan het werk, op de markt, zittend op een terras of...
Daarbij ben ik voortdurend op zoek naar dat ene moment, die ene vraag: Wat gebeurt er, hoe wordt er gekeken, of beter nog, wat zou de persoon in kwestie eigenlijk denken?
Geholpen door een paar uitstekende zoomlenzen , probeer ik om zo dicht mogelijk bij de door mij geportretteerde personen te komen, om als het ware in hun hoofd en daarbij in hun gedachten te kunnen kijken.

Van een aantal van deze reizen heb ik fotoboeken met portretten samengesteld. (kinderogen, volwassenogen. Afrikaanse ogen e.a.) zie www.blurb.com login va weydom.

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

d80, d90

Overige

lens: nikon 80-200mm nikon 24-70mm nikon 300mm f5,6 nikon converter 1,7

Laat een reactie achter

6 reactie(s) bij "Vanweydom"

 • profile image comment
  Door Rwezenaar• geplaatst op 04 Jul 2011 | 20:54:23

  Hoi Hans, ik was vandaag bij je broer in Almere op bezoek.

  De wereld is klein...Hij doet de groeten.

  Bericht aangepast op 21:18:23
 • profile image comment
  Door Schenkel• geplaatst op 03 Jul 2011 | 08:40:38

  Hallo, Hans.
  Wat heb jij een geweldig mooie site ,mooie foto,s er op.Mijn complimenten hoor!.
  Veel succes,
  Pieneke

  Bericht aangepast op 07:01:03
 • profile image comment
  Door Edwinaverdingh• geplaatst op 22 Jun 2011 | 09:37:28

  Hallo Hans
  Graag gedaan hoor!
  Groetjes
  Edwina

  Bericht aangepast op 06:38:23
 • profile image comment
  Door FOTOREDACTIE• geplaatst op 20 Jun 2011 | 10:31:48

  Beste Hans,

  Leuk dat je foto's hebt geplaatst op de Reisreporter site. Helaas hebben we het onderschrift van de foto's die je geplaatst hebt moeten aanpassen, omdat het niet is toegestaan om onderschriften van promotie te voorzien. Het is dus niet toegestaan naar je eigen site te verwijzen.

  Kijk ook eens op de FAQ-pagina voor alle tips en regels omtrent het plaatsen van foto's. Dit voorkomt teleurstellingen.
  Mocht je vragen hebben, mag je altijd mailen naar reisreporter@columbusmagazine.nl.
  Veel plezier nog op de site!

  Hartelijke groet,

  Het Reisreporter Team

  Bericht aangepast op 06:35:33
 • profile image comment
  Door Edwinaverdingh• geplaatst op 19 Jun 2011 | 15:02:12

  Hallo Hans
  Ik heb net een kijkje genomen op je website. Deze is schitterend mooi! Ongelooflijk knappe portretten en foto's. Heb je deze website zelf gemaakt?
  Groeten
  Edwina

  Bericht aangepast op 06:34:24
 • profile image comment
  Door Nita92• geplaatst op 14 Mar 2011 | 14:30:38

  Hallo Hans,

  Welkom op RR, ik wil je de tip meegeven niet te veel foto's op een dag te plaatsen. Ze krijgen dan minder aandacht. 1 tot 3 foto's per dag is voldoende. Het zou zonde zijn dat je niet de reacties krijgt die je mooie portretfoto's verdienen. Veel plezier hier op deze leuke site.

  Groetjes Anita

  Bericht aangepast op 04:19:24

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (23)

'318660' door Vanweydom '318660' door Vanweydom

EgypteCairo

EgypteCairo

Egyptische ogen,...Ca

Vanweydom

Foto uit het album Egyptische ogen. 2009 Gemaakt op de markt in Cairo, tegen het vallen van de avond, als iedereen naar buiten komt en de straten vol lopen met mensen. Ik wordt meegevoerd in de drukte van het moment en ik fotografeer portretten, de een na de ander. Ogen zijn voor mij het hoofdthema in de portretfotografie. Met behulp van een goede zoomlens probeer ik om zo dicht mogelijk bij de te portretteren personen te komen, om als het ware in hun hoofd en daarbij in hun gedachten te kijken. Als ik zo dicht bij kom, zou ik dan nog meer te weten komen?

'320786' door Vanweydom '320786' door Vanweydom

EthiopiëOmovallei

EthiopiëOmovallei

Uit album Kinderogen,

Vanweydom

Uit het album Kinderogen, Ethiopië (2008). Opname gemaakt in zuidwest Ethiopië bij de Mursi in het Mago National Park. Het belang van de ogen wordt hier nog verstekt door het hoofddeksel dat de jongen draagt, of beter gezegd, voor ons heeft opgezet. Ik verdenk hem ervan, dat hij speciaal voor de foto, waarvoor wij (alleen in dit deel van Ethiopië overigens ) onder het motto foto of geen foto een paar Bir dienen te betalen, ongetwijfeld om zijn marktwaarde te verhogen, deze “snuisterij” heeft opgezet. Een uitermate effectief gebleken tactiek. Immers, de foto is gemaakt en betaald!

'320928' door Vanweydom '320928' door Vanweydom

EthiopiëOmovallei

EthiopiëOmovallei

Uit album Kinderogen,

Vanweydom

Uit het album Kinderogen, Ethiopië (2008). Hamar jongens. Opname gemaakt in het Mago national Park in het zuidwesten van Ethiopië. Door gebruik te maken van een 80-200mm zoomlens krijg ik de gewenste diepte in de opname. De brandpuntafstand was hierbij ingesteld op 105mm.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik