Meelie

'315477' door Meelie '315477' door Meelie

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Toilet ???

Meelie

De bevolking op het eiland Palua Osi leven in paalwoningen boven het water. Dus is het toilet ook boven water, het was nog een heel gedoe om er te komen.

'315473' door Meelie '315473' door Meelie

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Pulau Osi

Meelie

Dit steiger is 2 meter breed en 3 kilometer lang, en gaat dwars door het mangrove bos naar het dorp Pulau Osi op het eiland Seram.

'315432' door Meelie '315432' door Meelie

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Boot

Meelie

Deze foto is gemaakt op het eiland Seram op de Molukken. Het is het geraamte van een boot, maar het zou ook een geraamte van een vis kunnen zijn niet???? Met wat fantasie dan he.

'297550' door Meelie '297550' door Meelie

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Vissers

Meelie

Het weer is dan wel niet zo mooi hier op de foto, maar de vissers boten van Prachuab Kiri Khan wel. Alleen jammer dat ze al leeg waren.

'297541' door Meelie '297541' door Meelie

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Hoofd

Meelie

Dit is de achterkant van het hoofd van de grote vergulde liggende Boeddha in Wat Pho in Bangkok. Het zijn net slagroompuntjes maar dan verguld.

'297361' door Meelie '297361' door Meelie

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Strand

Meelie

Dit is een heel mooi stuk strand van Kamala beach. Je moet er een stukje voor lopen maar dan heb je ook wat. Heerlijk

'297358' door Meelie '297358' door Meelie

ThailandBangkok

ThailandBangkok

stroom kabels

Meelie

Hoe zo kortsluiting, hier kijken ze niet op een draadje meer of minder. Zijn wij dan te voorzichtig of hebben ze gewoon meer vertrouwen dan wij.

'476700' door Meelie '476700' door Meelie

Thailand

Thailand

ALLERGIE

Meelie

Graag wil ik een tip geven voor mensen met een voedsel allergie. Ben in oktober nog in Thailand geweest ( golf van Thailand ) en heb daar een enorme allergische reactie gekregen op de garnalen. Normaal heb ik daar geen last van. MAAR wij hebben zelf gezien dat er veel garnalen kwekerijen zijn en dat die gevoerd worden met brokken e.d. Dus denken wij dat daar VARKENS afval inzit en daar ben ik dus wel enorm allergisch voor. De garnalen die naar het buitenland gaan worden eerst gespoeld maar die de lokale restaurants kopen waarschijnlijk niet. Had er vorig jaar in Phuket geen last van. Dus mensen even oppassen.

'286908' door Meelie '286908' door Meelie

Thailand

Thailand

Rijstvelden

Meelie

Deze foto is genomen vanuit een rijdende trein tussen Hua Hin en Bangkok rond 6.00 uur in de morgen. De nevel hangt nog een beetje in de lucht.

'257089' door Meelie '257089' door Meelie

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Dromen

Meelie

Ja wat is dat toch he, altijd maar weer een foto maken van een zons op komst of zons ondergang zoals hier. Je zou er echt bij weg kunnen dromen.

'256868' door Meelie '256868' door Meelie

MexicoYucatan

MexicoYucatan

Kano

Meelie

Het is al weer even geleden. Maar het was een mooi tochtje naar de overkant, om daar verder te lopen en dan te gaan abseilen.

'256712' door Meelie '256712' door Meelie

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Laha

Meelie

Ja ook dit is AMBON, bij Laha. Het water is er zo helder dat je zelfs zonder bril de vissen kan zien. Alleen jammer dat er zoveel stenen liggen.

'256711' door Meelie '256711' door Meelie

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Rust

Meelie

Ambon, een plaats met veel gezichten. Het is jammer dat de mensen alle lege flesjes en dergelijke zomaar uit de auto's gooien. Maar hier in de achter tuin van mijn tante is het schoon en mooi.

'256710' door Meelie '256710' door Meelie

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Zonsopkomst

Meelie

Sanur beach om 7uur in de morgen, ja dan zit je best wel lekker aan je onbijtje toch. En zo hebben we er dus nog wel een paar.

'256708' door Meelie '256708' door Meelie

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Stapelen

Meelie

Zo kan het dus ook. Zouden we in Nederland ook eens moeten doen, dan zou gelijk het file probleem opgelost zijn. Vind het alleen wel eng hoor.

'256638' door Meelie '256638' door Meelie

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Tempel

Meelie

Er zijn van die dagen dat het mee zit, en deze dag was er zo een. Mooie blauwe lucht met prachtige wolken, en ja dan is het plaatje zo gemaakt.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik