Lubbja01

9
Burkina Faso Centraal Burkina Faso
Lubbja01 was hier 31 Dec 2013
Op 30 km. ten noorden van Kaya op de D18 naar Barsalogho vind je Sidogo. Dit is een dorp gevormd door verspreid liggende "courts" (samenstel van meerdere hutten omgeven door een muur). In 1977 kwam ik hier voor de eerste keer om metingen te verrichten ivm mogelijke aanleg van een dam. Ik heb hier een aantal malen gedurende 1 tot 2 weken het dorpsleven mogen meemaken. Hoewel ik tijdens mijn 2-jarig verblijf op verschillende plaatsen ben geweest is mij dit altijd bijgebleven. Na ruim 35 jaar ben ik samen met familie terug geweest. Het kostte even zoeken en informeren naar verscheidene authentieke zaken maar ze waren er nog wel. De oude vrouw die vanuit bolletjes katoen een draad vlocht. De opa die zittend onder een houten stellage van l die strengen katoen banen vlocht. De verfheuvel waar de stof in putten werd ondergedompeld om met natuurlijke middelen zoals roestige spijkers een kleur te krijgen. En ook nu waren ze weer erg vriendelijk. Een gratis overnachting compleet met gebraden parelhoender zou ik ook nu zo weer aangeboden krijgen. Wie geheel op eigen manier dit simpele leven wil ervaren: trek de stoute schoenen aan.
Regio
  • Authenticiteit, vriendelijkheid
  • Een enkeling spreekt frans
Review geplaatst op 2016-11-28

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier