JBeenhouwer

profiel JBeenhouwer

Naam

J Beenhouwer

Reviews

1

Foto's & tips

10

Blogs

1

Lid sinds

24 December 2016

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Nieuw-Zeeland

Fav. stad

Londen

Over mij

Van jongs af aan reislustig met mijn ouders Europa verkend. Vrijwel ieder Europees land hebben we bezocht. De afgelopen jaren ook de vleugels uitgeslagen buiten het oude continent, met rondreizen door Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten. Sinds kort vader, en kijkt er naar uit om te ontdekken hoe reizen met een (jong) gezin is!

Mijn Motto

'Ik ben nog niet overal geweest, maar het staat nog wel op m'n lijstje. En die lijst wordt met de reis langer!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (10)

'551325' door JBeenhouwer '551325' door JBeenhouwer

Nieuw-ZeelandNoord Centraal Eiland

Nieuw-ZeelandNoord Centraal Eiland

Jan van Genten bij...

JBeenhouwer

Muriwai Beach, op ongeveer een uurtje rijden van Auckland is een fantastische plek om de grote Jan van Genten kolonie te spotten. Op de ruige kust beuken de golven tegen de hoge rotskusten. De Jan van Genten zweven als wit-gele vliegers in alle rust op de wind. In december hebben de Jan van Genten jongen en zitten zij met velen op hun nesten. Het is een rustige plek en je moet even goed zoeken om de juiste afslag te vinden. De moeite waard is het sowieso! Een aanrader als je vanaf het vliegveld van Auckland het noordelijke deel van het Noordereiland gaat bezoeken en op korte afstand een leuke stop wilt hebben.

'550444' door JBeenhouwer '550444' door JBeenhouwer

Nieuw-ZeelandKaikoura

Nieuw-ZeelandKaikoura

Kaikoura, meer dan...

JBeenhouwer

Kaikoura, befaamd om zijn walvis-spot-tochten. Een gezellig dorpje met volop leven en overstelpt door toeristen. Een prachtige plek om aan deze drukte te ontspannen is de Kaikoura Peninsula Walkway. Boven de kliffen wandel je over een golvend landschap met velden voor wildbloeiende bloemen, grassen en planten. Even over de rand hoor, zie en ruik je de vele zeehonden die onder aan de kliffen hun plekje hebben. Het is werkelijk waar genieten, het enige wat je hoort is het gekraai van de meeuwen, gebrul van de zeehonden en het ruizen van de zee!

'552742' door JBeenhouwer '552742' door JBeenhouwer

Nieuw-ZeelandNoord Centraal Eiland

Nieuw-ZeelandNoord Centraal Eiland

Hobbitton, dwalen als

JBeenhouwer

Op het Noordereiland zijn er weinig plekken die zo platgelopen zijn als Hobbiton, de miniatuur film-kosmos van de Hobbits uit onder meer de Lord of the Rings films. Niet echt een Columbus bestemming dus. Gedurende de dag struikel je er over een veelheid aan, maar met name Aziatische, toeristen. De tourgidsen zijn enthousiast over het onderwerp, bijzonder goed geïnformeerd! Zelfs als je de films nooit gezien hebt, is het een leuke excursie. Al is het maar om je te verwonderen over de duizenden schapen die grazen over de omliggende heuvels. Wij gingen, per toeval, met de allerlaatste tour (kwart voor 5) aan het einde van de middag mee, waardoor we in alle rust het heuvelachtige landschap konden bewonderen. Het is natuurlijk super toeristisch, maar toch wel een must-do voor iedereen die de films geheel of gedeeltelijk gezien heeft. Het is werkelijk prachtig gemaakt en bij ieder huisje krijg je het gevoel dat Frodo of Bilbo de deur voor je open kan doen. Na afloop is er gelegenheid om in de Green Dragon uit een pul een verkwikkend drankje (inbegrepen bij de tour) te nuttigen!

Laatste blogs (1)

Community-updates

EDITIE 109 | 50x de mooiste dorpen van Europa

25-05-2022 Columbus Travel editie 109 is nu verkrijgbaar! De veelzijdigheid van Europa komt vrijwel nergens zo goed tot uitdrukking als in haar dorpen. Reis door het platteland van Frankrijk, Italië of Spanje, en je komt er al snel achter dat elk dorp zijn eigen culinaire specialiteiten, beschermheilige en volksheld heeft. Dat maakt reizen door Europa zo eindeloos verrijkend. Inspiratie nodig? Wij stelden samen met onze lezers een lijst samen met de vijftig mooiste dorpen van ons continent. Bekijk de editie hier >

WEEK 25 | COMMUNITY-TOPPERS


Indiase kijkdoos. Foto: MarcoPhotoWorld
1. Topfoto & -tip: Indiase kijkdoos door MarcoPhotoWorld
2. Review: Archill Island, Ierland door MarleenvM
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Marja de Waal

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN WEEKENDJE WEG MET HET COLUMBUSJE!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. Plus: je krijgt de waterdichte rugzak Atrack (25 liter) van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


GA OP REIS NAAR ZWITSERLAND VOOR EEN FOTOREPORTAGE IN COLUMBUS TRAVEL
Vertel ons via het formulier hieronder waarom het voor jou #tijdvoorzwitserland is. Ben je al eens in Zwitserland geweest, dan kun je via het formulier gelijk een van je reisfoto's uploaden. Doe nu mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik