Danielleopreis

'538296' door Danielleopreis '538296' door Danielleopreis

UgandaMurchison Falls NP

UgandaMurchison Falls NP

Kraanvogel koppel...t

Danielleopreis

Tijdens een bootsafari naar de delta van Lake Albert kwamen wij twee prachtige kraanvogels tegen: het symbool van Oeganda. Ze liepen naar elkaar toe en ik hoopte erop dat ze elkaar zouden kruisen. Dat gebeurde....klik! De bootsafari is echt een aanrader als je interesse hebt om allerlei bijzondere vogelsoorten te spotten. We hebben zelf een zeer zeldzame schoenbek ooievaar gezien! Heel bijzonder.

'537834' door Danielleopreis '537834' door Danielleopreis

UgandaMurchison Falls NP

UgandaMurchison Falls NP

Lokale vissers aan he

Danielleopreis

Tijdens een Delta-safari per boot hebben we vanaf Murchison Falls n.p. een prachtige tocht gemaakt over het water. Wilde dieren die kwamen drinken, enorme krokodillen, prachtige vogelsoorten en weidse uitzichten... het was een plaatje! Deze vissers kwamen we aan het einde van de tocht tegen. Een contrast: wij als toeristen relaxen in een bootje en zij hard werken in de hete zon.

'537833' door Danielleopreis '537833' door Danielleopreis

UgandaMount Elgon

UgandaMount Elgon

Locals in het...prach

Danielleopreis

Tijdens een indrukwekkende wandeling door het onbekendere Sipi Falls leerden wij het echte Oeganda kennen. Sipi Falls is een regio die vaak wordt overgeslagen omdat deze 'uit de route' ligt. Zo zonde want ik vind dit de mooiste regio wat betreft natuur. Koffieplantages, veel groen, heuvels, watervallen. We liepen door dorpjes en kwamen met locals in contact. Kinderen hadden nog relatief weinig blanken gezien dus soms was het best spannend voor ze zoals je op deze foto ziet. Het kwetsbare en beschermende grijpt mij zo aan in deze foto. Gelukkig kwamen ze al snel los toen ik begon te zingen en dansen. Geweldig! De inwoners lijken hier minder hard dan in de stad en dat is prachtig om te zien.