Nordre Isfjorden Land NP

Foto door Reisreporter FPot

Het Nordvest-Spitsbergen National Park omvat het noordwestelijke deel van de eilandengroep Nordre Isfjorden Land NP en een aantal eilanden, waaronder Moffen en Danes Island. In dit gebied leven grote kolonies zeevogels, rendieren en poolvossen. Daarnaast heeft Nordvest-Spitsbergen een paar hot springs (Troll en Jotun).

Informatie over Nordre Isfjorden Land NP

Beste foto's & tips van Nordre Isfjorden Land NP

'562329' door FPot '562329' door FPot

SpitsbergenNordre Isfjorden Land NP

SpitsbergenNordre Isfjorden Land NP

Nordfjorden, nu het..

FPot

Neem vanuit Longyearbyen (Spitsbergen) boot en vaar in circa 3 uur naar Nordfjorden. Ga in serene stilte, kou, met camera en omgeven door prachtige natuurverschijnselen op zoek naar wild live. Prachtig! NB: let voor het perspectief vooral op het ene kleine jagershutje rechtsonder op de foto.

'1105299' door Dalix '1105299' door Dalix

SpitsbergenNordre Isfjorden Land NP

SpitsbergenNordre Isfjorden Land NP

Spitsbergen in...tege

Dalix

Vanuit de zeilboot de Antigua maakte ik deze tegenlichtopname van een groepje blauwe ijsbergen op Spitsbergen. Door de extreme groothoeklens en het tegenlicht verscheen er een soort groene wolk in de foto. Zo'n lens flare was ik nog nooit tegengekomen. Vind het wel iets hebben.

'1102655' door Menno Schaefer '1102655' door Menno Schaefer

SpitsbergenNordre Isfjorden Land NP

SpitsbergenNordre Isfjorden Land NP

Boven op een Gletsjer

Menno Schaefer

Aan de overkant van Ny-Alesund zijn we aan land gegaan bij een gletsjer en daar naar boven gelopen. (geklauterd) Een niet al te makkelijk wandeling over ijs en modder. Maar eenmaal boven was het weer prachtig. Zicht op het gletsjerfront en het geluid van de bewegende gletsjer waren weer een pracht om mee te maken.

Laat kaart zien