Indre Wijdefjorden NP

Foto door Reisreporter Dalix

Het Nordvest-Spitsbergen National Park omvat het noordwestelijke deel van de eilandengroep Indre Wijdefjorden NP en een aantal eilanden, waaronder Moffen en Danes Island. In dit gebied leven grote kolonies zeevogels, rendieren en poolvossen. Daarnaast heeft Nordvest-Spitsbergen een paar hot springs (Troll en Jotun).

Informatie over Indre Wijdefjorden NP

Beste foto's & tips van Indre Wijdefjorden NP

'1092930' door Dalix '1092930' door Dalix

SpitsbergenIndre Wijdefjorden NP

SpitsbergenIndre Wijdefjorden NP

Lord of the Rings op.

Dalix

Varen langs een van de meest spectaculaire vogelkliffen ter wereld, de kliffen van Alkefjellet op Spitsbergen, is een heel bijzondere ervaring. Je waant je in een setting van Lord of the Rings. Deze kliffen zijn de broedplaatsen van meer dan honderd duizend (kortbek) zeekoeten. Gedurende ongeveer een half uur voer de boot in de avondschemer langs deze onheilspellende kliffen en het enige dat je hoort is het overweldigende gekrijs van deze ontelbare vogels. Magisch.

'1101632' door Menno Schaefer '1101632' door Menno Schaefer

SpitsbergenIndre Wijdefjorden NP

SpitsbergenIndre Wijdefjorden NP

De Antigua

Menno Schaefer

Staand op Smeerenburg waar wij Nederlanders de walvisvangst hebben uitgeoefend lag het skelet van een zeehond. Dit leverde een leuk beeld op met in de achtergrond onze boot de Antigua.

'1093846' door Dalix '1093846' door Dalix

SpitsbergenIndre Wijdefjorden NP

SpitsbergenIndre Wijdefjorden NP

Zonsondergang boven..

Dalix

Niet alleen het landschap op Spitsbergen verandert voortdurend, maar ook het licht. 's Avonds wordt het wel donkerder, maar de zon gaat in de zomer niet onder. Als het dan slecht weer is met wat dreigende bewolking, heb je soms geluk dat de zon bergen en gletsjers mooi verlicht, zoals boven de oude gletsjer van Lomfjorden in het noorden van Spitsbergen.

Laat kaart zien