Zuidpool Artikelen & Blogs

Reisnieuws

VIDEO: Eerste Zuidpoolexpeditie

Gepubliceerd: 11 sep 2011
0

Op 16 oktober aanstaande zullen de twee jeugdvrienden James Castrission en Justin Jones een poging doen om de eersten te zijn die een tocht ondernemen vanaf de rand van Antarctica tot de Zuidpool en weer terug. De Australische jongens hebben al een wereldrecord kajakken over Tasman naar Nieuw Zeeland op hun naam staan.

De jongens zullen een afstand van 2.200 kilometer moeten afleggen onder barre temperaturen van -30 graden Celsius, terwijl ze sleeën meetrekken die elk 160 kilo wegen. Dit alles zal tachtig dagen in beslag nemen. Ze trainen de laatste acht maanden al zes dagen per week, tien uur per dag. Hun training bestaat uit het trekken van twee banden, die tevens 160 kilo wegen, over ijs, sleeën over het strand meetrekken, zwemmen, fietsen en andere uithoudingsoefeningen. Ze verwachten dan ook tussen de twintig en dertig kilo af te vallen tijdens de expeditie. Ze hebben gehydrateerde maaltijden die doordrenkt zijn in olie geregeld om ze zoveel mogelijk energie te geven en te voldoen in hun levensonderhoud.

Met de reis hoopt het duo genoeg geld in te zamelen voor de Sony Foundations You Can campagne, om kankerbehandelingscentra te bouwen door Australië.

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Antarctica artikelen
Interview
'March of the Penguins'-maker over Antarctica

20 apr 2017, Vanaf vandaag is het vervolg op de Oscarwinnende documentaire ‘March of the Penguins’ te zien in de Nederlandse bioscopen. Wij spraken de Franse regisseur Luc Jacquet over zijn nieuwe film ‘March of the Penguins 2: The Call’ en zijn tijd o...

0
Bizar
Vergeet de Alpen. Antarctica is hét nieuwe skigebied

13 dec 2016, Er zijn talloze skipistes die wij graag eens zouden afdalen. Welke bovenaan ons lijstje staat? Antarctica, hét nieuwe skigebied voor avontuurlijke reizigers. Vergeet de Alpen dus! Voor de beste sneeuw ga je naar het verre zuiden.

4
Reisnieuws
Ontdek het meest afgelegen hotel ter wereld

10 nov 2016, Op het werelddeel dat vrijwel geen toerisme kent, is logischerwijs ook geen hotel te vinden. Op eentje na: het White Desert Hotel. Dit hotel op Antarctica is daarbij ook nog het meest afgelegen hotel ter wereld.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.