Papoea Nieuw Guinea Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Epidemie gevreesd Indonesië

Gepubliceerd: 20 sep 2008
0

Sinds april zijn er al 291 Papoea stamleden gestorven aan cholera. Er wordt nu gevreesd voor een epidemie.

Cholera-epidemie
Cholera is heel erg besmettelijk en dodelijk als er geen behandeling wordt gegeven. Verschillende instanties in West-Papoea en Survival International hebben de Indonesische regering gewaarschuwd om in actie te komen maar de regering heeft tot nog toe geen concrete maatregelen getroffen.
Als de Indonesische regering niet snel actie onderneemt zullen er waarschijnlijk nog meer mensen sterven en is de kans op een epidemie groot.
In 1961 stierven in Azië door een cholera-epidemie die begon in Indonesië 4.000 mensen.

Wantrouwen in de overheid
De Papoea’s worden al jaren geteisterd door geweld door de Indonesische krijgsmacht. Hierdoor denken veel van de stamleden die door de cholera getroffen zijn dat ze door Indonesische militairen zijn vergiftigd. Ze vertrouwen geen elke medische behandeling die ze van de overheid krijgen.

Onverschilligheid van de regering is schokkend
Survival International directeur Stephen Corry zei vandaag: “De juiste medische zorg moet zo spoedig mogelijk worden verleend om nog meer choleradoden onder de Papoea’s te voorkomen. De onverschilligheid van de Indonesische regering is schokkend en verergert de gevolgen van tientallen jaren brute militaire onderdrukking.??

Kijk voor meer informatie foto's over de Papoea stammen op de Papoea pagina
Foto: Papoea, Indonesie, door: jasmijn03.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Papoea Nieuw Guinea artikelen
Video
Nog nooit gezien! Pulserende onderwaternijlpaardjes

22 jan 2017, Deze, bij gebrek aan een betere naam, kleine onderwaternijlpaardjes - een inkvisachtige met de wetenschappelijke naam Metasepia pfefferi - kunnen zich camoufleren als geen ander. Dat doen ze door hun lichaam te laten pulseren in talloze kleuren. J...

0
Video
Wie durft? De 10 riskantste wandelroutes

22 jul 2016, Wandelen door de vrije natuur laat je als drukke wereldburger je kopzorgen en de drukte vergeten. Sommige mensen vinden echter de gewone paden wat suf en zoeken toch liever de uitdaging op. Voor hen, de echte waaghalzen, een lijst van de 10 gevaar...

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.