Marlborough, Nelson, Kaikoura

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Even bezinnen

Marlborough, Nelson, Kaikoura,
Nieuw-Zeeland


Soms ben je zo druk met alles willen zien, dat je vergeet stil te staan bij waar je bent. In Nieuw Zeeland had ik zo'n moment toen we vanaf de Westkust een flink stuk moesten overbruggen met de camper naar de Marlborough Sounds, een plek waar ik graag naar toe wilde. Op één of andere manier hadden we haast om er te komen.

Halverwege stopten we echter bij Lake Rotioti in het Nelson Lakes NP. We reden zo met de camper het strand op, waar verder alleen een Nieuw Zeelander met zijn bootje bezig was. Het uitzicht was geweldig en als kers op de taart lag er een steiger in het water, waar je heerlijk aan het eind kon gaan zitten genieten met je benen bungelend boven het water. Een moment van bezinning en rust waarbij je beseft dat je het voorrecht hebt dat je aan het andere eind van de Wereld zit in een prachtige omgeving. Alle haast verdween als sneeuw voor de zon.

Nelson Lakes NP is overigens een prachtig, rustig park waar je geweldige wandelingen kunt maken. Het ligt een beetje tussen de hoogtepunten van het Zuidereiland in en wordt daarom niet platgelopen. Een aanrader, je kunt het verkennen vanuit het plaatsje St. Arnaud.