Marlborough, Nelson, Kaikoura

Marlborough, Nelson en Kaikoura zijn allemaal gelegen in het noorden van het Zuidereiland. De populairste bezienswaardigheden zijn het Abel Tasman National Park, Kahurangi National Park en Nelson Lakes National Park. In Kaikoura kun je een boottocht maken en op zoek naar walvissen en dolfijnen.

Informatie over Marlborough, Nelson, Kaikoura

Beste foto's & tips van Marlborough, Nelson, Kaikoura

'519762' door JoshuaX '519762' door JoshuaX

Nieuw-ZeelandMarlborough, Nelson, Kaikoura

Nieuw-ZeelandMarlborough, Nelson, Kaikoura

Even bezinnen

JoshuaX

Soms ben je zo druk met alles willen zien, dat je vergeet stil te staan bij waar je bent. In Nieuw Zeeland had ik zo'n moment toen we vanaf de Westkust een flink stuk moesten overbruggen met de camper naar de Marlborough Sounds, een plek waar ik graag naar toe wilde. Op één of andere manier hadden we haast om er te komen. Halverwege stopten we echter bij Lake Rotioti in het Nelson Lakes NP. We reden zo met de camper het strand op, waar verder alleen een Nieuw Zeelander met zijn bootje bezig was. Het uitzicht was geweldig en als kers op de taart lag er een steiger in het water, waar je heerlijk aan het eind kon gaan zitten genieten met je benen bungelend boven het water. Een moment van bezinning en rust waarbij je beseft dat je het voorrecht hebt dat je aan het andere eind van de Wereld zit in een prachtige omgeving. Alle haast verdween als sneeuw voor de zon. Nelson Lakes NP is overigens een prachtig, rustig park waar je geweldige wandelingen kunt maken. Het ligt een beetje tussen de hoogtepunten van het Zuidereiland in en wordt daarom niet platgelopen. Een aanrader, je kunt het verkennen vanuit het plaatsje St. Arnaud.

'511934' door Ellen69 '511934' door Ellen69

Nieuw-ZeelandMarlborough, Nelson, Kaikoura

Nieuw-ZeelandMarlborough, Nelson, Kaikoura

Genieten in de...Marl

Ellen69

De Marlborough Sounds op het Zuidereiland bieden prachtige natuur, je zou hier zelfs walvissen kunnen spotten - helaas zagen wij die niet. Wel hebben we genoten van de prachtige uitzichten vanaf de Queen CharlotteTrack. Voor watersportliefhebbers is hier genoeg te doen, en wat moet het heerlijk zijn met je zeilboot vredig door deze sounds te varen, genietend van de laag staande zon..

Laat kaart zien