Fiordland beste reistijd

Het weer in Fiordland

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Fiordland te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Fiordland? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Fiordland

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weerDe gemiddelde temperatuur en neerslag in Fiordland Zuid:Het zeeklimaat maakt het Fiordlandse weer onvoorspelbaar. Het kan van het ene op het andere moment omslaan. De drukste seizoenen zijn de zomer, december t/m februari, en de winter, mei t/m augustus. Wie dus in alle rust van Fiordland wil genieten zonder per se de warmste en koudste dagen mee te pakken kiest voor de maanden februari, maart, oktober en november.


Reisadvies
Voor Fiordland geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
6 februari Waitangi, 25 april ANZAC Dag.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Fiordland

Beste foto's & tips van Fiordland

'103721' door wilko '103721' door wilko

Nieuw-ZeelandFiordland

Nieuw-ZeelandFiordland

Lake marian

wilko

Langs de route richting Lake Marian kom je door dit soort sprookjesbossen. Elk moment verwacht je dat er een kabouter of elfje achter een steen vandaan komt. Een lange sluitertijd in het donkere bos ,voor de beweging in het water, is hier geen probleem. Een paar seconden heb je zo te pakken...

'162391' door riknikele '162391' door riknikele

Nieuw-ZeelandFiordland

Nieuw-ZeelandFiordland

Wereldwonder nr. 8?!

riknikele

OPENEN; Milford Sound, in het fiordenland op het Zuidereiland, is van ongekende schoonheid. Vaak wordt geroepen dat dit het achtste wereldwonder zou zijn... Maarja, van welke mooie plek op aarde wordt dat nou niet gezegd?! Anyways, het is een magische plek! Wij hadden (helaas) slecht weer, wat wel erg goed paste bij de grille natuur!!

'298138' door Nancy Carels '298138' door Nancy Carels

Nieuw-ZeelandFiordland

Nieuw-ZeelandFiordland

Fly for fish

Nancy Carels

Het landschap op de foto is het zusje van de bekende Milford Sound genaamd de Doubtful Sound. De visvangst van die dag werd achter op de boot schoongemaakt en de visafval werd in zee gedumpt. Daar hebben de hongerige vogels wel oren naar, een makkelijkere manier om aan eten te komen, is er bijna niet.

Laat kaart zien