Dunedin beste reistijd

Het weer in Dunedin

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Dunedin te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Dunedin? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden.
 

Beste reistijd voor Dunedin

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weerDe gemiddelde temperatuur en neerslag in Dunedin Zuid:Het zeeklimaat maakt het Dunedinse weer onvoorspelbaar. Het kan van het ene op het andere moment omslaan. De drukste seizoenen zijn de zomer, december t/m februari, en de winter, mei t/m augustus. Wie dus in alle rust van Dunedin wil genieten zonder per se de warmste en koudste dagen mee te pakken kiest voor de maanden februari, maart, oktober en november.


Reisadvies
Voor Dunedin geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
6 februari Waitangi, 25 april ANZAC Dag.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Dunedin

Beste foto's & tips van Dunedin

'257796' door scubasheila '257796' door scubasheila

Nieuw-ZeelandDunedin

Nieuw-ZeelandDunedin

Sandfly Beach

scubasheila

Al eerder plaatste ik een foto van Sandfly Beach, te vinden op het schiereiland Otago (peninsula Otago). Het is een absolute must om te bezoeken en ik denk dat deze foto dat wel bewijst. Sandlfy Beach dankt de naam niet aan de zogenaamde vliegjes, maar aan het fijne zand dat makkelijk meewaait met de wind. Door dit zand is het een korte, maar pittige tocht om het strand te bereiken (en weer terug). De tocht wordt wel beloond. Eenmaal op het strand deel je dit gebied met de vele zeeleeuwen die hier huizen. Houd je wel aan de regels; houd de dieren met rust en bekijk ze vanaf een afstand. Zou deze foto in het thema vergezichten kunnen vallen?

'443214' door chateau '443214' door chateau

Nieuw-ZeelandDunedin

Nieuw-ZeelandDunedin

Baldwinstreet, de...s

chateau

Baldwin Street, gelegen in een buitenwijk van Dunedin, Nieuw-Zeeland, staat vermeld in het Guinness Book of Records als de steilste straat ter wereld. De 350 meter lange weg heeft op het steilste punt een stijgingspercentage van 35 procent. Voor elke 2,86 meter horizontaal afgelegd gaat de straat 1 meter omhoog. (dank aan Wikipedia). Ik heb tijdens het maken van de foto de stoeprand horizontaal in beeld gebracht.

'455098' door chateau '455098' door chateau

Nieuw-ZeelandDunedin

Nieuw-ZeelandDunedin

Brem, brem, brem. (2)

chateau

Vanuit Dunedin kun je met de Taieri Gorge Railway een treinrit maken. Je passeert veel bruggen. Als je in het goede seizoen bent (onze winter) staat de brem in de hele kloof in volle bloei. Meer informatie is te vinden bij mijn tip over deze Taieri Gorge Railway.

Laat kaart zien