Dunedin

Dunedin is na Christchurch de grootste stad op het Zuidereiland. In deze studentenstad staat de oudste universiteit van Dunedin, de University of Otago. Opvallend in Dunedin is Baldwinstreet, dat in het Guinnes Book of Records staat als steilste straat ter wereld. Dunedin kent prachtige stranden.

Informatie over Dunedin

Beste foto's & tips van Dunedin

'257796' door scubasheila '257796' door scubasheila

Nieuw-ZeelandDunedin

Nieuw-ZeelandDunedin

Sandfly Beach

scubasheila

Al eerder plaatste ik een foto van Sandfly Beach, te vinden op het schiereiland Otago (peninsula Otago). Het is een absolute must om te bezoeken en ik denk dat deze foto dat wel bewijst. Sandlfy Beach dankt de naam niet aan de zogenaamde vliegjes, maar aan het fijne zand dat makkelijk meewaait met de wind. Door dit zand is het een korte, maar pittige tocht om het strand te bereiken (en weer terug). De tocht wordt wel beloond. Eenmaal op het strand deel je dit gebied met de vele zeeleeuwen die hier huizen. Houd je wel aan de regels; houd de dieren met rust en bekijk ze vanaf een afstand. Zou deze foto in het thema vergezichten kunnen vallen?

'443214' door chateau '443214' door chateau

Nieuw-ZeelandDunedin

Nieuw-ZeelandDunedin

Baldwinstreet, de...s

chateau

Baldwin Street, gelegen in een buitenwijk van Dunedin, Nieuw-Zeeland, staat vermeld in het Guinness Book of Records als de steilste straat ter wereld. De 350 meter lange weg heeft op het steilste punt een stijgingspercentage van 35 procent. Voor elke 2,86 meter horizontaal afgelegd gaat de straat 1 meter omhoog. (dank aan Wikipedia). Ik heb tijdens het maken van de foto de stoeprand horizontaal in beeld gebracht.

'455098' door chateau '455098' door chateau

Nieuw-ZeelandDunedin

Nieuw-ZeelandDunedin

Brem, brem, brem. (2)

chateau

Vanuit Dunedin kun je met de Taieri Gorge Railway een treinrit maken. Je passeert veel bruggen. Als je in het goede seizoen bent (onze winter) staat de brem in de hele kloof in volle bloei. Meer informatie is te vinden bij mijn tip over deze Taieri Gorge Railway.

Laat kaart zien