Abel Tasman NP

Abel Tasman National Park is het kleinste nationale park van Abel Tasman NP, gelegen in het noorden van het Zuidereiland vlakbij Nelson. Prachtige gouden stranden, maar voor Abel Tasman NPse begrippen wat druk. Je kunt in het park meerdere trektochten maken, variërend van een paar uur tot een paar dagen.

Informatie over Abel Tasman NP

Beste foto's & tips van Abel Tasman NP

'520501' door JoshuaX '520501' door JoshuaX

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Baai tot baai

JoshuaX

Watertaxi's zijn de beste manier om Abel Tasman NP te verkennen. Er is geen ander gemotoriseerd vervoer om bij de prachtige baaien te komen. Het mooie is dat je van de ene naar de andere baai kunt wandelen waar een watertaxi je dan weer een paar uur later op komt pikken. Onze wandeling bracht ons van Bark Bay via uitzichtpunten, rivieroversteken via hangbruggen en andere baaien naar het eindpunt wat je op de foto ziet, Torrent Bay, waar al enkele wandelaars op het strand zitten te wachten op de watertaxi. Een prachtige twee uur durende wandeling en een leuk avontuur met de snel varende watertaxi's, je stuitert af en toe over het water.

'483643' door Ellen69 '483643' door Ellen69

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Abel Tasman

Ellen69

De Abel Tasman Coast Track is een fantastische meerdaagse wandelroute door oeroude bossen van Nieuw-Zeeland afgewisseld met charmante, prachtige baaien - groot en klein. Opvallend zijn de goudgele stranden, en het zuivere aquamarijnkleurige water van de zee, werkelijk hemels. Bij deze foto kan ik wegdromen bij het oneindige water, de zon die heerlijk scheen bij een temperatuur van 28 graden, meer konden wij ons niet wensen. De track hoef je overigens niet helemaal te lopen om van deze pracht te genieten; een watertaxi kan je afzetten op een bepaald punt vanaf waar je kunt gaan lopen.

'484414' door Ellen69 '484414' door Ellen69

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Doorkijkje

Ellen69

De Abel Tasman coast track is prachtig door de vele afdalingen die je kunt maken naar ingesloten baaien - groot en klein. Je wordt verrast door de prachtige goudgele strandjes en het helder blauwgroene water, kunt tijdens de wandeling dus ook een heerlijke duik nemen om af te koelen, of simpelweg genieten van je lunch in de koele schaduw van de bomen langs het strand. Op de foto een doorkijkje op het strand, met zicht op die mooie Tasmaanse zee.

Laat kaart zien