Nelson

Nelson is een stadje in het noorden van het Zuidereiland. Het wordt aan drie kanten omgeven door bergen en in het noorden ligt de Tasman Bay. Nelson is de poort tot het beroemde Abel Tasman National Park, het Kahurangi National Park en het Nelson Lakes National Park. Zowel avontuurlijke activiteiten als ecotoerisme wordt hier volop gepromoot.

Informatie over Nelson

Beste foto's & tips van Nelson

'328681' door Trude '328681' door Trude

Nieuw-ZeelandNelson

Nieuw-ZeelandNelson

Zonsopgang

Trude

Vanaf Picton (Zuidereiland) vertrokken we per watertaxi naar een klen stil eilandje in de Marlboroug Sound. We verbleven een paar dagen in de Bay of Many Coves. Ga je die kant uit, dit is een echte aanrader voor een goed en ontspannen verblijf. Deze foto is een voorbeeld van een zonsopgang bij de Bay of Many Coves.

'326441' door KruYv '326441' door KruYv

Nieuw-ZeelandNelson

Nieuw-ZeelandNelson

Zonsondergang

KruYv

Alle regen en somberheid van de afgelopen tijd doen me sterk terugverlangen naar de vele prachtige zonsondergangen en bijbehorende felgekleurde luchten op het zuidelijk halfrond, zoals hier bij 'the Centre of New Zealand'; het geografische middelpunt van het land. Op zich zou een dergelijke foto natuurlijk prima in ons eigen kikkerlandje gemaakt kunnen zijn, laten we hopen dat dat binnenkort weer eens kan...

'364678' door Karinvandervennen '364678' door Karinvandervennen

Nieuw-ZeelandNelson

Nieuw-ZeelandNelson

Volmaakt gelukkig aan

Karinvandervennen

Een magisch moment tijdens onze reis door Nieuw Zeeland. Na één van de mooiste wandelingen van Nieuw Zeeland genaamd de "hill top track" komen wij aan bij Whariki Beach. De zon gaat al langzaam onder en in het water spelen een paar zeehondpuppies enthousiast. Het strand is breed en redelijk verlaten. In de verte zien wij een paar mensen paardrijden. De wandelschoenen kunnen uit en met onze voeten in het koele water genieten wij van deze prachtige zonsondergang en het lichtspel.

Laat kaart zien