Nieuw-Caledonië stekker

Nieuw-Caledonië – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Nieuw-Caledonië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Nieuw-Caledonië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Nieuw-Caledonië gebruikt kunnen worden zijn : Type F
Stekker F

Informatie over Nieuw-Caledonië

'1090059' door jeannette '1090059' door jeannette

Nieuw-Caledonië

Nieuw-Caledonië

Rots in de branding

Nieuw-Caledonië is een Frans overzees gebiedsdeel met een bijzondere status met een oppervlakte van 18.575 km². Het bestaat uit het hoofdeiland Grande Terre, dat evenwel ook Nieuw-Caledonië wordt genoemd, de Loyaliteitseilanden, waarvan Maré, Lifou en Ouvéa de belangrijkste zijn, en een aantal kleinere eilanden. (bron Wikipedia). Deze foto is genomen aan de westkust van het hoofdeiland.

'1090226' door jeannette '1090226' door jeannette

Nieuw-CaledoniëSouth Province

Nieuw-CaledoniëSouth Province

Rode aarde

In het nationale park van het hoofdeiland is de aarde rood. Je kunt met een bus die verschillende stops maakt het park bezoeken. Je kunt dan bijvoorbeeld van de ene halte naar de andere lopen.

'372140' door christopheneve '372140' door christopheneve

Nieuw-CaledoniëNieuw Caledonië

Nieuw-CaledoniëNieuw Caledonië

La riviere Bleu

Een nog te ontdekken paradijs in de wereld, Nieuw Caledonie is zo puur. De blauw rivier is in het zuid van Noumea met de roodachtig berg, een bijzonder natuur.

Bekijk alle Nieuw-Caledonië foto's en tips