Fiji foto's & tips

'519543' door RobHoekstra '519543' door RobHoekstra

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Jumpers

RobHoekstra

Fiji is tot nu toe toch wel een van de mooiste eilandengroepen die ik heb bezocht. Natuurlijk waren het de kleine bounty eilandjes en de blue lagoon bij turtle island die mij het meest wisten te bekoren maar ook het binnenland van Viti Levu had leuke plekken te bieden. Met een bootje gingen wij de rivier op het binnenland in. Onderweg stopten we oa bij kleine dorpjes en een enkele waterval. Bij deze waterval was een groep jongens aan het stunten. Ze beklommen de steile wand van de waterval tot minimaal nek brekende hoogte en sprongen daarna kaarsrecht naar beneden het poeltje in. Leuk om te zien en vast ook wel om te doen ;-) Ik hield het maar gewoon bij scuba diving. Als je goed kijkt zie je links in het midden nog iemand omhoog klimmen trouwens.

'353043' door Esthers '353043' door Esthers

FijiKadavu

FijiKadavu

Droom strand

Esthers

In de voetsporen van Columbus. In het najaar van 2010 viel Columbus nr. 25 op de mat en we lazen de reportage over de eilandengroep Fiji en hadden meteen zo iets van, daar willen we ook naar toe! Dit droomstrand ligt op het eiland Kadavu, een van de buiten eilanden van Fiji. Wij hadden het geluk dat er geen andere gasten in het nabij gelegen resort Papageno waren, waar wij verbleven, prachtige stranden, geen mens te zien, we kregen hier helemaal het Robinson gevoel. Er zijn bijna geen wegen op Kadavu, je gaat overal met de boot naar toe of lopend door de jungle. We hebben ook de in de Columbus omschreven excursie ''snorkelen met manta's'' gedaan. Een onvergetelijke ervaring, zonder andere toeristen, 's-morgens vroeg in het donker met de boot mee, omdat de manta's er alleen zijn bij vloed en je dus afhankelijk bent van de getijden. Helaas ging de onderwatercamera bij de eerste foto kapot en hebben we alleen wat foto's vanaf de boot. Ook hebben we in het resort een exemplaar van de Columbus achtergelaten bij de eigenaressen die helemaal blij waren dat hun hond in het blad afgedrukt stond.

'60024' door charlotte-frankort '60024' door charlotte-frankort

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Kula Eco Park Fiji

charlotte-frankort

Op het hoofdeiland Vitu Levu aan de coral coast ligt het Kula Eco Park.

'378242' door Kymmie '378242' door Kymmie

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Matamanoa eiland

Kymmie

Een warm en tropisch plaatje met deze dagen doet ons al snel verlangen naar de zomervakantie. Ik kan er ook niet op wachten! Op deze foto zie je Matamanoa eiland. Een eiland waar slechts ongeveer 36 toeristen kunnen verblijven. Het eiland is vrij klein en bezit een heuse berg (Matamanoa mountain) die je kunt beklimmen. Vanaf de top van deze "berg" kun je het eiland zien liggen waar Cast Away met Tom Hanks is opgenomen. Dat ligt namelijk tegenover Matamanoa, maar kun je niet zien liggen omdat het aan de andere kant ligt waar slechts rotsen zijn.

'287430' door nienkekrook '287430' door nienkekrook

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Rustgevende Beelden

nienkekrook

In het kader van mijn blog afgelopen week een rustgevend beeld van Fiji. Heel wat anders dan de chaos op het vliegveld! Dit is een deel van het eiland Vorovoro, dat je in het kader van het Tribe Wanted project kunt bezoeken. Je kunt er deel uitmaken van een stam en een bijdrage leveren aan (en onderdeel worden van) de lokale gemeenschap. Geweldige ervaring!

'209826' door jaap griep '209826' door jaap griep

FijiTaveuni

FijiTaveuni

Had toch mijn...groot

jaap griep

Helaas had ik die morgen besloten de groothoek lens niet mee te nemen. Resultaat is dat deze "spotted eagle ray" niet helemaal op de foto staat. Jammer, toch een mooi duik moment.

'291687' door nienkekrook '291687' door nienkekrook

FijiVanua Levu

FijiVanua Levu

Speren Dans (Vuo...Vi

nienkekrook

De 'Meke' is een traditionele dans in Fiji. Het wordt tijdens festiviteiten uitgevoerd door zowel mannen, vrouwen als kinderen. Ze dansen hierbij niet samen. De dans van de vrouwen heet de 'Seasea' en gaat gepaard met snelle arm- en handbewegingen (soms met een geweven waaier in de hand), die van de mannen heet de 'Meke Moto' en is een stuk krachtiger, waarbij er soms speren gebruikt worden. De dans van de mannen symboliseert de oude krijgers van het dorp. De muziek van de dans wordt gemaakt door te slaan op de 'Lali', een houten drum. De betekenis van de Meke komt naar voren uit de tekst van het lied, die voor elke Meke anders is. De mannen dragen rokken gemaakt van stroken van de bast van de 'Vau' boom en ze versieren hun gezicht met zwarte pasta gemaakt van houtskool en kokosolie. Polsen en enkels worden versierd met gevlochten bladeren. Ze dragen geen shirt. De vrouwen dragen 'Sulu's' (wikkelrokken tot over de enkel) en dragen een shirt met korte mouwen. De kleuren variëren per Meke, maar zijn wel op elkaar aangepast. Ze dragen ook pols- en enkelbanden van bladeren en hebben een zwarte cirkel op hun wangen geschilderd.

'87702' door charlotte-frankort '87702' door charlotte-frankort

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Tropical night

charlotte-frankort

Dit geeft goed de sfeer aan van een tropische avond in Fiji.

'412047' door EvanKleef '412047' door EvanKleef

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Paarse komkommer

EvanKleef

Onderwater groeien de raarste modellen koraal. Dit lijkt wel een paarse komkommer. Smakelijk is het denk ik niet. Ik denk dat je dan vanzelf een paarse kleurtje van krijgt;-))

'410154' door jeannette '410154' door jeannette

FijiLautoka

FijiLautoka

Markt van Lautoka

jeannette

We nemen de bus vanuit Nadi naar het noorden, We stoppen om de paar honderd meter en na een poosje komen we in de stad Lautoka. Hier zie je het echte Fijiaanse leven, inclusief kava (een licht verdovende drank) drinkende mannen op de markt. Deze vrouw met baby verkocht ook kava.

'438021' door mayo123 '438021' door mayo123

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Op zijn Zondags

mayo123

Tijdens ons verblijf in Fiji, aan de Coral Coast, zijn we verbleven in een resort wat direct naast een traditioneel Fijiaans dorp lag. Het resort voorziet een groot deel van de lokale bewoners van werk en heeft hiermee als doel de lokale infrastructuur te verbeteren. De Fijianen nodigden ons uit om samen met hen naar de kerk te gaan op zondag ochtend. Veel van hen zijn katholiek en oefenen het geloof nog actief uit. Het werd een hele belevenis, iedereen was in zijn of haar zondagse kleding naar de kerk gekomen. Zondagse kleding betekent voor de dames vaak tweedehands jurken/rokken die op de groei verkregen zijn. Een kerkdienst zoals we nooit tevoren meemaakten volgde. Hier is de familie net de kerk uit gelopen.

'412493' door EvanKleef '412493' door EvanKleef

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Koraalwaaier

EvanKleef

Wat is het toch kunstig hoe koraal groeit & bloeit! In diverse modellen & kleuren zijn ze beschikbaar: van paarse komkommers;-)).................tot hersenkwabs;-))..............tot prachtige koraalwaaiers. Een amazing onderwaterwereld!

'373292' door Esthers '373292' door Esthers

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Kava bar

Esthers

Deze dames zitten in de kava bar in het plaatsje Nadi. Je komt op Fiji en op meerdere eilanden in die regio regelmatig een kava bar tegen. Kava is een drankje wat gemaakt wordt van de wortels van een kava plant en wat verdovend werkt. Het ziet eruit als modderig water en ik zelf vond het ook zo smaken. Je krijgt er een beetje een gevoelloze mond en tong van.

'400662' door maudschreuders '400662' door maudschreuders

FijiTaveuni

FijiTaveuni

Bewoonster van...Tave

maudschreuders

Ik kwam deze mevrouw tegen tijdens mijn tocht door Fiji. Ze was een mand aan het weven, zodat ze haar vis en kokosnoten makkelijk mee terug naar het dorp kon nemen. We hebben zelfs nog een stuk kokosnoot van de vrouw gekregen.

'337010' door Esthers '337010' door Esthers

FijiLautoka

FijiLautoka

Busje komt zo...

Esthers

hoe laat komt hier de bus, hoe laat komt hier de bus, toen zei de ander dus, 't busje komt zo, 't busje komt zo...... (Höllenboer) En als je ook eenmaal in de bus zit met 1e klas airconditioning (lees; geen ramen) en de lokae popzender op geluidsvolume 10 dan kan je dag niet meer stuk.

'411187' door EvanKleef '411187' door EvanKleef

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Visjes & koraal

EvanKleef

Speciaal voor Ivonne als antwoord op haar vraag: zaten er ook visjes daar: ja een héél aquarium in allerlei kleuren & maten. Op deze foto een groep blauwe visjes, die vlakbij het koraal blijven en als groep bij elkaar blijven ter bescherming tegen grote vissen; een sociale groep!

'441285' door joriekehuurneman '441285' door joriekehuurneman

FijiNamosi Highlands

FijiNamosi Highlands

Tropische bloem

joriekehuurneman

Fiji. Prachtig land, prachtige mensen, 3 weken de eer gehad om bij de locals te wonen. Overdag namen ze me vaak mee naar Namosi Highlands waar ik de meest prachtige bloemen en bomen tegenkwam. Voor deze foto heb ik express de flitser gebruikt ook al was het op klaarlichte dag. Hierdoor heb je het effect in de foto dat de ene helft net lijkt alsof het getekend is.

'411686' door EvanKleef '411686' door EvanKleef

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Geel/zwart

EvanKleef

Sorry, ik ben niet zo bekend met de namen van de tropische vissen, maar weet wel dat ik ze erg mooi vind en dat het een hele andere wereld is onder water. Al heerlijk snorkelend vergeet je de tijd en blub blub blub zwem je voort..............heerlijk genieten van deze tropische wonderwereld!

'401688' door jeannette '401688' door jeannette

FijiTaveuni

FijiTaveuni

Heerlijke kinderen

jeannette

We zijn op de Yasawa eilanden, een bounty eilanden groep ten noord- westen van Viti Levu. Met een bootje bezoeken we een lokaal dorpje waar de kinderen heerlijk op het strand aan het spelen zijn.

'394403' door rineke1979 '394403' door rineke1979

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Fiji

rineke1979

onderweg in fiji. op doortocht blijvn hangen voor een dag in Pacific Harbour, Het strand is erg mooi, veel palmbomen zoals je fiji voorstelt in je dromen.... lekker weertje.

'412436' door EvanKleef '412436' door EvanKleef

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Sierlijk

EvanKleef

Dit visje zwemt sierlijk langs het sprankelende koraal. Op dit moment schijnt de zon en dan zie je het koraal en het visje heel mooi oplichten!

'438514' door mjprins '438514' door mjprins

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Zonsondergang op het.

mjprins

Prachtige zonsondergang op het eiland Matamanoa (Fiji). Een heerlijk eiland om uit te rusten van een langere intensieve vakantie b.v. Australië. Je kan daar fantastische snorkelen en duiken in glashelder water waar heel veel verschillende vissen kan zien. In het resort zijn de huisjes op traditionele wijze ingericht en het eten is verrukkelijk. Als je wilt kan je je laten verwennen in de spa.

'88521' door charlotte-frankort '88521' door charlotte-frankort

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Sunset Fiji Beach

charlotte-frankort

Sunset Fiji Beach

'428060' door marjoleinoudejans '428060' door marjoleinoudejans

FijiSuva

FijiSuva

Huis aan een baai op.

marjoleinoudejans

We reden met de auto een bocht om en zagen dit prachtig gelegen huis in de buurt van Suva op Viti Levu, Fiji. De kleuren van het huis en de auto's contrasteren mooi met de groene omgeving.