Fiji

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Fiji image

Van relaxen op Fiji naar wereldstad Hong Kong

Fiji
Oceanië
WeirdosopWereldreis

Van relaxen op Fiji naar wereldstad Hong Kong

17 - 22 april

Vandaag gingen we eindelijk weg bij Mantaray Island Resort! Op naar het volgende resort: Blue Lagoon Beach Resort. De boot vertrok rond 12:00 uur en het was ongeveer 1,5 uur varen. Als we bij Blue Lagoon aankomen, zien we meteen dat we weer in de hemel zijn beland. Het strand is prachtig en alles lijkt een beetje op Octopus Resort. Het eten is super lekker en de zonsondergang is prachtig. Na het avondeten wordt er een film vertoond op het strand. Sanne werd tijdens de film helemaal lek geprikt door de muggen…

De volgende dag hebben we heerlijk ontbeten en daarna hebben we snorkels gehuurd. Het snorkelen is hier wel een stuk minder mooi dan bij Octopus Resort dus we hebben niet zo lang gesnorkeld. Verder hebben we heerlijk bij het zwembad gelegen en af en toe een verfrissende duik genomen. Het avondeten was wederom heerlijk, vooral het toetje: een chocoladetaartje met chocoladeijs en nog meer chocola! Jammie! Na het eten was de crab race. Emily koos een krab uit en hij kreeg nummer 10. En het was een topper, want hij werd derde! We wonnen 10 Fiji Dollar korting op onze eindrekening (omgerekend is dat ongeveer 4 euro). Toch mooi meegenomen.

De dag erna deden we in de ochtend een snorkeltrip. Met een bootje voeren we een stukje verderop naar een rif waar je mooi kon snorkelen. Het koraal was heel erg mooi en kleurrijk! Ook waren er weer heel veel vissen in allerlei soorten en maten. ’s Middags hebben we lekker uitgebreid geluncht en daarna gerelaxt bij het zwembad.

Toen was het alweer tijd om Blue Lagoon te verlaten en terug te keren naar Nadi op het hoofdeiland. Om 13:30 uur vertrok de boot pas en werd een lange tocht: pas rond 18:30 uur kwamen we aan in de haven van Nadi. Aan boord zaten we naast een Canadese vrouw die getrouwd was met een Fijiaanse man. Ze waren heel erg aardig en nodigden ons zelfs uit om met hun te gaan eten en ons dan terug te brengen naar ons hotel. Maar die man zat er geloof ik niet echt op te wachten, dus we hebben vriendelijk bedankt. We wilden sowieso liever naar het hotel, want we waren best moe van de boottocht. We hadden hele erge honger dus we gingen snel naar het restaurant waar we een hamburger bestelden.

Om 5:00 uur stonden we al op, want ons vliegtuig naar Hong Kong zou om 8:20 uur vertrekken. Op het vliegveld hebben we nog even geshopt voor wat souvenirs en toen konden we al aan boord. Het was een lange vlucht: bijna 10 uur! Eenmaal aangekomen in Hong Kong gingen we met een trein naar het centrum en vanaf daar namen we een taxi naar ons hostel. Het was wel even wennen om na het relaxte Fiji nu in zo’n grote stad te zijn! Bij het hostel aangekomen, gooiden we onze tassen neer en gingen we meteen op zoek naar een kantoortje waar ze een visum voor China konden regelen. Dit konden we helaas nog niet in Nederland regelen, dus het moest nu binnen 3 dagen geregeld zijn. Met de metro gingen we naar het visumkantoortje en daar hebben we nog een tijdje lopen zoeken naar de juiste straat; alles is best ingewikkeld en soms lijkt het net een doolhof. We kwamen om 18:30 uur aan bij het kantoortje (ze gingen om 19:00 uur dicht) en daar kregen we te horen dat het visum pas over een week klaar zou zijn… Het kon ook binnen één dag klaar zijn maar dan betaalde je wel de hoofdprijs: bijna 300 euro. Helaas hadden we geen andere keus, omdat we over drie dagen al China in gingen en dus een visum moesten hebben.

De volgende ochtend kwamen we vroeg terug met het geld en ons paspoort. We konden ons paspoort met visum dezelfde dag nog ophalen, dus we waren blij dat dat in ieder geval geregeld was. Toen we uit het metrostation kwamen, regende het opeens keihard. Wij hadden alleen een t-shirtje en een korte broek aan en waren niet echt voorbereid op een tropische regenbui… Door de stromende regen zijn we naar de eerste beste winkel gerend en hebben we een paraplu gekocht. Ons plan was eigenlijk om de stad te gaan verkennen, maar we waren inmiddels al zeiknat geregend en het leek er niet op dat het nog droog zou worden… We besloten weer terug te gaan naar ons hostel om wat droge kleding aan te trekken. Rond 17:30 uur gingen we naar het kantoortje waar we ons visum konden ophalen en daarna hebben we nog even in de buurt rondgelopen. Overal lopen irritante verkopers rond die je van alles willen aansmeren. Als je ook maar één seconde te lang naar iets kijkt, komen ze gelijk aanrennen. Best vervelend, dus we besloten snel weer weg te gaan uit deze buurt. We gingen naar de Victoria Harbour waar je een prachtig uitzicht had over de skyline van Hong Kong. Om 20:00 uur zou hier een lichtshow plaatsvinden dus we besloten daar te wachten tot het tijd was. Opeens kwam er een Chinese jongen naar ons toe, met de vraag of we een foto van hem wilden maken. Daarna werd het steeds gekker, want hij wilde met Emily op de foto. Niet gewoon één simpele foto: nee, TIEN foto’s in dezelfde positie. Toen was ik ook aan de beurt en begon het hele ritueel opnieuw. Hij wilde vervolgens ook weten hoe lang we waren en of we broers/zussen hadden. Geen idee waarom, maar apart was het wel. Eindelijk liet hij ons met rust en konden we weer genieten van het prachtige uitzicht. De lichtshow was best een teleurstelling; het waren een paar knipperende gebouwen en twee laserstraaltjes die je bijna niet zag.

Foto's

b9026.jpg
b9026.jpg
WeirdosopWereldreis
980c6.jpg
980c6.jpg
WeirdosopWereldreis
29e95.jpg
29e95.jpg
WeirdosopWereldreis
7b809.jpg
7b809.jpg
WeirdosopWereldreis
030cd.jpg
030cd.jpg
WeirdosopWereldreis
f8095.jpg
f8095.jpg
WeirdosopWereldreis
c292b.jpg
c292b.jpg
WeirdosopWereldreis