Fiji

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Fiji image

De reis naar het paradijs

Fiji
Oceanië
WeirdosopWereldreis

De reis naar het paradijs

7 - 11 april:

Na een lange boottocht kwamen we aan bij onze eerste bestemming op de Yasawas eilanden; Octopus Resort. We moesten van een grote boot overstappen naar een wat kleiner bootje, waar we mee naar het strand werden gebracht. Doordat de zee zo wild was moesten we aan de andere kant van het eiland aanmeren, en daarna dwars door de struiken en door de modder lopen om bij het resort te komen. Daar bleek dat we werkelijk in het paradijs waren beland! We kregen een lekker welkomstdrankje en konden plaatsnemen op het terras met uitzicht over het schitterende strand met palmbomen en de felblauwe zee. Onze tassen werden gedragen en we werden door een aardige vrouw verwelkomt in de dorm waar we de komende dagen zouden slapen. Het huisje is eigenlijk meer een rieten hutje en de douche heeft geen dak, maar dat maakt het alleen maar leuker. Kort na onze aankomst konden we aanschuiven voor het diner. Op de eilanden zijn geen supermarkten dus je krijgt drie keer per dag een (flinke) maaltijd van het resort, en daar moet je het mee doen. Het eten is hier heerlijk en terwijl je eet zit je met je voeten in het zand, want het restaurant is op het strand gebouwd. Eigenlijk ligt het hele resort in zijn geheel op het strand. Na het eten werd er een krabbenrace gehouden. Hierbij kan je geld inzetten op een krabbetje, die wordt losgelaten in een arena (een grote cirkel in het zand met hindernissen als kuiltjes en bergjes), en de krabben die als eerste buiten de cirkel kruipen hebben gewonnen. Het was echt erg grappig om te zien en de krabbetjes aan te moedigen.

De volgende ochtend hebben we heerlijk ontbeten met een uitgebreid buffet. Daarna zijn we naar de Dive Shop gelopen om een PADI-duikcursus te beginnen. Kuki (/Cookie) was onze duikinstructeur en liet ons eerst een paar uur aan instructievideo’s bekijken. Hier zijn we bijna de hele middag mee bezig geweest. We hebben ook geoefend met het klaarmaken van het duikmateriaal. In de avond was er een dans en muziekshow bij het zwembad. Iedereen kreeg een mooie bloem uit het mandje van een schattig opaatje, die je achter je oor kan steken. Achter je linkeroor als je getrouwd/bezet bent en achter je rechteroor als je single bent. Daarna werd er mooie liedjes gezongen en vrolijke muziek gemaakt terwijl er mannen gingen dansen in rieten rokken. Ook het publiek moest meedansen en we hebben in een grote polonaise rond het zwembad gelopen.

De dag erna zouden we vroeg in de ochtend beginnen aan onze oefenduiken. Met een klein bootje zijn we naar een rustig privéstrandje gevaren en daar zijn we begonnen met oefeningen. Met een wetsuit met korte mouwen aan en een méga zware luchtfles op onze rug gingen we te water. Het ging alleen niet zo goed bij Emily want het lukte haar steeds niet om onder water te blijven ademen terwijl je masker vol water zit (dat was ook een oefening). Alleen als je je masker kan legen onder water kan je de cursus halen, en doordat ze steeds stikte besloot ze om ermee te stoppen. Sanne ging verder met de oefeningen en Emily is gaan snorkelen. Het snorkelen is er ontzettend gaaf, en Emily is er zelfs een zeeslang tegengekomen (die niet vaak wordt gezien), waarvan later bleek dat deze extreem giftig is. Ook zag je er o.a. nemo-visjes. Toen Emily haar wetsuit uit deed, leek het net alsof ze hem nog aan had: haar onderarmen en -benen waren namelijk bruin geworden, maar de rest was nog wit door de wetsuit. In de middag hebben we lekker gelezen bij het zwembad en ’s avonds stond er een prachtig en overheerlijk buffet voor ons klaar.

Sanne heeft de dag erna in de ochtend twee duiken gedaan waarbij ze nog veel oefeningen moest doen. Emily heeft in de tussentijd gesnorkeld voor de kust van het resort. Hier zijn prachtige koraalsoorten te zien in alle kleuren van de regenboog en er zijn ontzettend veel tropische vissen. Sommigen visjes zijn heel nieuwsgierig en komen heel dichtbij. In de avond was er een groot scherm neergezet bij het zwembad en heeft Emily een film gekeken onder de sterren (met popcorn en ijs). Sanne voelde zich helaas niet zo lekker op dat moment dus die is op de kamer gebleven.

De ochtend erna had Sanne haar laatste duik (ze had inmiddels ook al haar schriftelijke examen gehaald) en deze keer hoefde ze helemaal geen oefeningen meer te doen. Na vijf minuten onder water, spotten zij en Kuki al meteen een zeeschildpad! Dit gebeurt niet vaak en zeker niet zo snel. Daarna heeft ze ook nog een gigantisch grote vis, een grouper, gezien van wel 1 meter lang. Na deze laatste duik had Sanne haar PADI gehaald en nu kan ze overal duiken waar ze wil! Daarna zijn we samen gaan snorkelen en hebben we grote kwallen, bijzondere vissen in gekke vormen en kleuren, en prachtig koraal gezien. We waren zo ver van de kust gezwommen dat we werden teruggestuurd door een medewerker van Octopus Resort. ’s Middags werd het eb dus konden we bijna niet meer snorkelen, je zwom dan zo dicht boven het koraalrif dat je er bijna tegen aan ging. In onze volgende blog vertellen we hoe de rest van ons verblijf is geweest en waarom het tweede resort een grote teleurstelling was…

Foto's

321b5.jpg
321b5.jpg
WeirdosopWereldreis
2a9b1.png
2a9b1.png
WeirdosopWereldreis
225d8.jpg
225d8.jpg
WeirdosopWereldreis
51d2a.jpg
51d2a.jpg
WeirdosopWereldreis
18529.jpg
18529.jpg
WeirdosopWereldreis
08f0f.jpg
08f0f.jpg
WeirdosopWereldreis
ef0fa.jpg
ef0fa.jpg
WeirdosopWereldreis