Fiji

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Fiji image

Fiji

Fiji
Oceanië
Linlovestravels

Life's A Beach

Na 2 nachten in Nadi Bay Hotel was 't tijd voor mijn trip naar de eilandengroep Yasawas. De Yasawas liggen ten westen van Viti Levu. Ik had vier nachten geboekt in dorms in resorts op twee eilanden: Kuata en Naviti. Op de gele Awesome Adventures Fiji boot voeren we eerst langs Bounty Island (ja, zo heet het echt), South Sea Island en Beachcomber Island. Hier ligt ook Castaway Island, waar de film Cast Away met Tom Hanks is opgenomen; eigenlijk dichterbij de bewoonde wereld dan de film je doet geloven. Verder noord van Naviti ligt het eiland waar The Blue Lagoon en The Return To The Blue Lagoon zijn opgenomen.

Op de catamaran was 't heet! 't Is immers 36 graden. Na een tijdje in de zon zocht ik dan ook de schaduw op en genoot ik van het uitzicht en mijn boek. Bij elk eilandje stapten er mensen op en af. Na twee uur bereikten we Kuata en Way Lailai. Een klein wit bootje van het resort zette eerst reizigers en hun bagage aan boord van de gele catamaran en laadde daarna onze bagage in. Wij stapten voorzichtig aan boord en gingen op de plank op de bodem zitten, met onze rug tegen de binnenwand. Tegenover mij zaten twee Franse meisjes, Marie en Peggy, uit Rouen. Terwijl we het prachtige strand van Kuata naderden, zongen medewerkers van het resort een welkomstlied, gevolgd door een luid Bula! Waarop wij hard BULA terugriepen. 'No Bula, no lunch' was ons verteld. Zo, de lunch was binnen.

Kuata is alles wat je je voorstel bij een tropisch eiland of het woord 'paradijselijk'. Zandstranden, blauwe lucht, zon, prachtige rotsformaties, turkooise water, witte bootjes, palmbomen, groene begroeiingen en hutjes 'bure' om in te slapen. Echt om sprakeloos van te worden. Of jezelf voor in de arm te knijpen: ben ik hier echt? Ik heb nog nooit zoiets gezien. Ik ben nog nooit op zo'n plek geweest. Zelfs de Cote d'Azur komt niet in de buurt, schijnt.

Ik zit jullie hier natuurlijk flink jaloers te maken, maar eigenlijk is 't best afzien. Want welke hangmat kies je om in te liggen? Moet je echt dat warme, heldere water in? En dagen in je bikini rondlopen? Welk stuk aangespoeld koraal zal ik eens fotograferen? Je graaft je voeten eens dieper in het zand. Je beweegt je rechterarm. Je linker. Je draait nog eens om. 's Avonds kan ik Orion niet vinden, omdat er zooooooo veel sterren staan. En lig je eindelijk lekker in je hangmat, komt er een goedlachse, spontane Italiaan een praatje maken, terwijl hij ongevraagd je hangmat heen en weer wiegt. En als je dan vraagt of hij je rug wil insmeren, zegt hij nog ja ook!

Ja, life truly is a beach!