Avarua vaccinatie

Ga je op reis naar Avarua, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Avarua. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Avarua en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Avarua kan namelijk van gebied tot gebied in Avarua verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Avarua nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Avarua.  

Informatie over Avarua

Beste foto's & tips van Avarua

'253786' door scubasheila '253786' door scubasheila

CookeilandenAvarua

CookeilandenAvarua

Dance!

scubasheila

De zaterdag markt in Avarua (de hoofdstad) is knus, gezellig, lekker (met verse sappen en traditionele hapjes) en cultureel. Diverse dansers laten je kennis maken met verschillende dansstijlen uit de Maori cultuur, begeleid door live muziek. Absoluut een aanrader als je op het hoofdeiland Rarotonga bent. Bij deze danseres zie je nog een gedeelte van haar kleurrijke bloemen hoofdtooi, een handgemaakte ketting van schelpen en een bovenstukje van kokosnoten.

'86326' door ronny2x4 '86326' door ronny2x4

CookeilandenAvarua

CookeilandenAvarua

Strand bij avarua

ronny2x4

net naast de hoofstraat in avarua op een rustige dag

'1102024' door Elleke '1102024' door Elleke

CookeilandenAvarua

CookeilandenAvarua

Punanga Nui Market

Elleke

Elke zaterdag is er in Avarua (hoofdplaats van het hoofdeiland Rarotonga) de Punanga Nui Market. Heel kleurrijk en bezocht door locals en toeristen. Het zijn voornamelijk de plaatselijke vrouwen die met geweldige bloemenkransen op hun hoofd lopen. Lokale vruchten, vissen en artisanele 'hebbedingen' zijn er te koop, maar er zijn ook eetstandjes en in mindere mate toer-organisators (bvb snorkeltrips).

Laat kaart zien