Avarua

De hoofdstad van alle Avarua ligt aan de noordkust van het hoofdeiland Rarotonga. Hier vind je allerlei restaurantjes, winkeltjes, een markt en wél een goed nachtleven. Alles ligt dicht bij elkaar in de buurt, zodat je nooit ver hoeft te lopen. De bewoners van Avarua noemen hun stad simpelweg ‘Town’: er is verder nergens een echte stad te vinden. Op Rarotonga is ook de internationale luchthaven, bij aankomst krijgt iedereen een bloemketting omgehangen.

Informatie over Avarua

Beste foto's & tips van Avarua

'253786' door scubasheila '253786' door scubasheila

CookeilandenAvarua

CookeilandenAvarua

Dance!

scubasheila

De zaterdag markt in Avarua (de hoofdstad) is knus, gezellig, lekker (met verse sappen en traditionele hapjes) en cultureel. Diverse dansers laten je kennis maken met verschillende dansstijlen uit de Maori cultuur, begeleid door live muziek. Absoluut een aanrader als je op het hoofdeiland Rarotonga bent. Bij deze danseres zie je nog een gedeelte van haar kleurrijke bloemen hoofdtooi, een handgemaakte ketting van schelpen en een bovenstukje van kokosnoten.

'86326' door ronny2x4 '86326' door ronny2x4

CookeilandenAvarua

CookeilandenAvarua

Strand bij avarua

ronny2x4

net naast de hoofstraat in avarua op een rustige dag

'1102024' door Elleke '1102024' door Elleke

CookeilandenAvarua

CookeilandenAvarua

Punanga Nui Market

Elleke

Elke zaterdag is er in Avarua (hoofdplaats van het hoofdeiland Rarotonga) de Punanga Nui Market. Heel kleurrijk en bezocht door locals en toeristen. Het zijn voornamelijk de plaatselijke vrouwen die met geweldige bloemenkransen op hun hoofd lopen. Lokale vruchten, vissen en artisanele 'hebbedingen' zijn er te koop, maar er zijn ook eetstandjes en in mindere mate toer-organisators (bvb snorkeltrips).

Laat kaart zien