Sydney

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een nieuwsgierige Regenbooglori in Australië

Sydney,
Australië


Ik had geleden dat de Bondi-to-Coogee Walk een toffe wandelroute moest zijn, dus besloot ik die te lopen. Omdat het hostel waar ik verbleef in Coogee zat, begon ik de weg in tegengestelde richting.

Als eerst belandde ik in South Cougee, waar ik perplex stond van de vele schitterende huizen die hier stonden. Op Ibiza en in Dubai had ik al veel vette villa's gezien maar dit sloeg werkelijk alles. Op de kliffen stonden gigantische huizen met een fantastisch uitzicht op de zee. De een nog mooier en groter dan de ander. Het was nog maar het begin van de 6 kilometer lange route. De rest van de weg langs de kust ging langs stranden, parken, kliffen, baaien en verschillende 'rock pools'.

Na South Cougee kwam ik aan bij Dunningham Reserve, waar ik een hoop kabaal uit een boom hoorde komen. Het bleken een paar Regenbooglori's te zijn. Nadat ik zelf een beetje geluidmaakte (om een reactie uit te lokken), verscheen een van de prachtige vogels nieuwsgierig met zijn kop tevoorschijn. Ik schoot dit plaatje precies op het juiste moment.