Queensland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kamperen met kangaroes!

Queensland,
Australië


Wow wat een toffe plek was dit! Zo fijn dat we er een paar nachtjes extra zijn gebleven:)
Horizons Kangaroo Sanctuary ligt bovenop de heuvel in Agnes Water. De primaire bezigheid is het opvangen en grootbrengen van kangaroe weesjes. Helaas gebeuren er in Australië veel aanrijdingen met kangaroes (daarom nooit in het donker rijden!) vaak met dodelijke gevolgen voor de moeder, maar de Joey in de buidel overleefd het vaak wel en die worden hier opgevangen en grootgebracht. Dit komt neer op minimaal 15 maanden lang met de hand de fles geven.

Om dit te bekostigen is er een camping ingericht met plaats voor zo'n 20 (10 powered) sites voor campers en tentjes. De voorzieningen zijn basic, en alle opbrengsten (AUD 25/20 voor powered/unpowered site) gaan naar de opvang van de kangaroes. Het is ook mogelijk vrijwilligers werk te doen.

Als de kangaroes oud genoeg zijn worden ze vrijgelaten en zodoende lopen er tientallen kangaroes los op de camping. Omdat ze hier zijn opgevoed zijn ze heel tam en nieuwsgierig en kun je ze dus aaien en van dichtbij op de foto zetten! Gezellig voor een onvergetelijk ontbijt met prachtig uitzicht over de surf baai van Agnes Water (daarover meer in een volgende post)!