5 x Australië voor avonturiers image
Lkoedam

5 x Australië voor avonturiers

Als geen ander land staat Australië garant voor een reis vol actie en spektakel. Vraag het uiterste van je uithoudingsvermogen en verken de meest ongerepte delen van het continent: te land, ter zee en in de lucht.

De fenomenale Furneaux-archipel, even ten noorden van Tasmanië, is zelfs voor veel Australiërs onbekend. Foto: Louise ten Have / Columbus Travel
De fenomenale Furneaux-archipel, even ten noorden van Tasmanië, is zelfs voor veel Australiërs onbekend. Foto: Louise ten Have / Columbus Travel (© Columbus Travel 2015)


Verken de oostkust te paardVolg in de voetsporen van de eerste ranchers van Australië en doe mee aan een paardentocht langs een deel van de Bicentennial National Trail. De ruim vijfduizend kilometer lange route langs de oostkust, van het topje van de deelstaat Queensland tot het zuiden van de deelstaat Victoria, is de verbindende schakel tussen maar liefst 18 nationale parken en voert langs tropisch regenwoud, sneeuwvlakten en ruige berglandschappen.Ga op survival in de OutbackIn de rode zandduinen en rotslandschappen van de Simpson Desert klopt het hart van de Outback. Spring op een kameel en breng tot maar liefst twee weken door in dit magistrale landschap. Je ‘karavaan’ is volledig zelfvoorzienend – je bent helemaal op jezelf en op je kleine reisgezelschap aangewezen. ‘s Avonds stook je een kampvuurtje en kun je, achteroverliggend op het zachte zand, van de stilte en de sterrenhemel genieten.Duik onder met walvishaaienHet Ningaloo Reef in Western Australia trekt het hele jaar door reuzenmanta’s, zeekoeien en dolfijnen, maar de grootste attractie is de walvishaai. De tot wel 18 meter lange vis komt hier in maart/april naartoe om zich te voeden met plankton. Ga duiken en kom oog in oog met het prachtbeest.Maak een ballontochtHet Nationaal Park Kakadu is een Werelderfgoed in Northern Territory, dat adembenemende plaatjes oplevert vanuit de lucht. Bewonder de spectaculaire aaneenschakeling van bergen, wetlands en tropisch regenwoud vanuit een helikopter van Airborne Solutions. Echte doorzetters vliegen door naar het oosten en gaan hiken of kanoën in een van de spectaculaire ravijnen van Nationaal Park Nitmiluk.Ontdek een geheim eilandenrijkOké, geheel geheim is de Furneaux-archipel niet, maar verrassend weinig mensen weten van de eilanden ten noorden van Tasmanië af. Je hebt de 52 fenomenale stranden dan ook praktisch voor jezelf. Persoonlijke favoriet: Honeymoon Cove. Wil je meer beweging, leg dan in circa drie uur de Coastal Rock trail aan de noordkust af.Dit artikel is geproduceerd door Columbus Travel (© Columbus Travel 2015)