New South Wales foto's & tips

'370225' door sgroen86 '370225' door sgroen86

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Australische pelikaan

sgroen86

Eigenlijk is timing het belangrijkste in fotografie. Tijdens zonsondergang werd het prachtige licht waarin deze Australische Pelikaan komt aanvliegen ook nog eens mooi gereflecteerd in het water van de baai.

'414566' door Regien '414566' door Regien

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Garrawilla

Regien

Stockhorses in Bingara (NSW) op Garawilla, een working farm waar je kunt leren een echte jackeroo (m) of jilleroo (v) te worden! Je waant je er in de Australische tv-serie McLeods Daughters! Dat het farmleven niet alleen maar lang leven de lol is, kun je lezen in mijn nieuwste blog "the circle of life". (Exif: f/9, sluitertijd 10/2500, iso 200, 55mm)

'499506' door ivonne '499506' door ivonne

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Laagjes

ivonne

Port Stephens is een geweldige gebied en ligt ongeveer 200 kilometer ten noorden van Sydney. Een grote baai met water waar je kunt snorkelen, (kano)varen en dolfijnen kunt zien. Er is een fraai kust-wandelpad, een nationaal park, diverse strandjes en als je geluk hebt zie je in de eucalyptusbomen een koala. Ook bijzonder aan deze baai zijn de grootste duinen van Australië aan de zuidkant bij Stockton Beach. Je kunt er met een 4-wheeldrive in, sandboarden of genieten van een spectaculaire zonsondergang!

'396331' door Regien '396331' door Regien

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Bringing in the herd

Regien

Stockhorses in Bingara (NSW) op Garawilla, een working farm waar je kunt leren een echte jackeroo (m) of jilleroo (v) te worden! Het gehuchtje Bingara lijkt zo uit de tv-serie Flying Doctors te komen en op Garawilla stap je zo de wereld van McLeods Daughters in.

'487871' door NNancyJanssen '487871' door NNancyJanssen

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Blauw?

NNancyJanssen

The Blue Mountains in Australie is een gebergte in New South Wales, niet ver van Sydney. Het dankt zijn naam aan de eucalyptusbossen die fijne druppeltjes olie in de atmosfeer brengen dat door het licht een blauwe gloed geeft. Het park behoort tot het Werelderfgoed van Unesco, je kunt er eindeloze wandelingen maken, inheemse dieren tegenkomen en prachtige watervallen zien. Het plaatsje Katoomba is de hoofdplaats. Het doet erg gezellig aan met zijn winkeltjes, leuke eet- en drinkgelegenheden en het Carrington Hotel waar een heerlijke spa zit en je je lekker kunt laten verwennen. Deze is ook toegankelijk voor niet gasten. Katoomba is niet groot, er gaat met grote regelmaat een soort hop-on hop-off bus die je op verschillende punten in het park afzet van waar je dan een trekking kunt gaan maken. Zoek je een leuke betaalbare accommodatie in Katoomba, ga dan naar Guesthouse nr 14. Erg gezellig huis met verschillende mooie kamers en een gezamenlijke keuken en zitplaats met open haard.

'488429' door NNancyJanssen '488429' door NNancyJanssen

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Vrijheid!

NNancyJanssen

De uitgestrektheid van het landschap in Australië is iets wat wij in Nederland niet op die manier kennen en dat vond ik vaak erg indrukwekkend. Zelfs de lucht leek er anders en grootser! Deze foto geeft mijn gevoel goed weer...een ultiem gevoel van vrijheid, een road trip in een campertje op een eindeloze weg met een prachtige blauwe lucht en alleen maar mooi landschap zo ver je oog reikt. De dagelijkse beslommeringen lijken dan ontzettend ver weg.. De Snowy Mountains zijn onderdeel van een enorm gebied, Kosciuszko National Park. Hier vind je ook de hoogste berg van Australië, Mount Kosciuszko met zijn 2228 meter. Je kunt het park heel gemakkelijk met de auto bereiken vanuit Canberra. Wil je het park met de auto verkennen, dan betaal je 16 dollar in de zomer per auto voor 1 dag toegang. De Snowy Mountains en het park zijn absoluut de moeite waard om een paar dagen door te brengen. Een goede uitvalsbasis is Cooma, midden in the Snowies.

'57976' door Elsbeth '57976' door Elsbeth

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Aboriginal die...didg

Elsbeth

Aboriginal die ik tijdens een wandeling in de Blue Mountains tegenkwam. Terwijl hij aan het spelen was op de didgeridoo bedenk je van alles over hun culturele achtergrond en de onderdrukking die ook zij aan den lijven hebben ondervonden. Toen hij ophield met spelen sprak hij mij met zo'n sterk Australisch accent aan dat ik dit niet verwacht had.

'119557' door Lione Kolsteren '119557' door Lione Kolsteren

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Mijn 1000E!!!!

Lione Kolsteren

Dit is mijn 1000e foto, een ietwat vervaarlijk ogende, maar vriendelijke Aboriginal in Sydney. Tot de volgende ronde!!!

'506139' door ivonne '506139' door ivonne

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

De bergen en...waterv

ivonne

Veel reizigers die in het oosten van Australië zijn kiezen ervoor om alleen de kustroute te rijden en dit is zo zonde. Er zijn zoveel mooie grote en kleinere detours te maken. Zo reden wij de Waterfall way, een route die je vanaf het plaatsje Urunga zo'n 200 kilometer landinwaarts naar Armidale voert. Onderweg zie je prachtige berglandschappen, het regenwoud van Dorrigo NP, watervallen, groene velden en kun je genieten van vele vergezichten. Wij waren er aan het eind van de zomer (april) toen één van de eerste koufronten van het jaar binnenkwam. Resultaat deze prachtige herfstachtige kleuren langs de weg.

'365122' door dreamer666 '365122' door dreamer666

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Zonsondergang in Mung

dreamer666

Een foto genomen op een andere plaats. Dit NP besta uit 2 uitgedroogde meren en was in de oertijd een zeer vruchtbaar gebied. daarom worden er vele overblijfselen gevonden en is dit een heilige plaats voor de aboriginals. Nu is het een dor gebied en temperaturen van rond de 50° zijn normaal.

'397701' door Regien '397701' door Regien

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Goomblar

Regien

Goomblar is een aboriginal die tot de ‘gestolen generatie’ behoort. Tussen 1910 en begin jaren 70 werden aboriginal-kinderen weggerukt uit hun families om op te gaan in de westerse samenleving. Het was een maatregel die in het belang van het kind zou zijn, maar eigenlijk wilden de Australiërs gewoon van de natives af. Inmiddels erkent de regering haar fout en sponsort ze organisaties die proberen de aboriginals weer met hun familie te herenigen. Voor Goomblar kwam dit initiatief te laat want veel van zijn familieleden waren al overleden. Goomblar is regelmatig te vinden op Echo Point, het uitzichtpunt over de Three Sisters in de Blue Mountains. Hij speelt er didgeridoo en vertelt geïnteresseerden graag zijn levensverhaal.

'229959' door albertensandra '229959' door albertensandra

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Mungo NP

albertensandra

Locatie, Mungo NP, NSW, Australië. Mungo NP ligt bijna 1000km ten westen van Sydney. Het park staat bekend om zijn bizarre duin en rotsformaties die door erosie ontstaan zijn. Weinig mensen gaan naar dit park en daarom is het er vaak lekker rustig. Meer info over dit park vind je bij onze tips.

'445237' door dreamer666 '445237' door dreamer666

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Stuntwagens Silverton

dreamer666

Zoals eerder verteld werden hier een paar Mad Max films opgenomen. Er is een Mad Max museum gemaakt en voor dit museum vind je 1 van die futuristische bolides uit de film.

'220233' door damfschoenmakers '220233' door damfschoenmakers

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

WAT NOU ?

damfschoenmakers

Deze lori met zijn prachtige kleuren en zijn bekende schreeuw zijn 1 van de bekendste vogels van Australie. In een gebied met veel mensen weten ze uit ervaring dat er wat te eten valt te halen of ze worden gevoerd.

'443979' door corinnevloet '443979' door corinnevloet

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Galah in actie

corinnevloet

's Avonds tegen zonsondergang verzamelen de roze Galah's zich bij de rivier. Het is een komen en gaan van roze veren. We staan aan een mooie camping aan de Murray River, als het enorme gekwetter losbarst. Na tig pogingen, kreeg ik er eindelijk eentje in "actie" op de foto. Tjee, wat zijn ze snel!

'407736' door Regien '407736' door Regien

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Cuddly Koala

Regien

Hoewel een koalavacht in 't echt vrij ruw aanvoelt, hebben ze een hoge knuffelfactor. Ze kijken ook zo schattig...als ze wakker zijn tenminste! Een koala slaapt minstens 20 uur per etmaal en dat kan oplopen tot 22 uur. De sporadische momenten dat ze wakker zijn gebruiken ze om te eten. Drinken doen ze zelden. Hun naam betekent in een uitgestorven Aboriginaltaal 'drinkt niet'. (Exif: f/3.5, sluitertijd 10/1000, iso 200, 190 mm)

'417205' door damfschoenmakers '417205' door damfschoenmakers

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Masker

damfschoenmakers

Deze close up foto is van een maskerkievit die we vaak gezien hebben hier. Meestal zitten ze met een stel bij elkaar in het gras of langs de weg op zoek naar eten.

'489698' door Debsie '489698' door Debsie

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Wegwezen!

Debsie

Het beeld van Australië! Na ongeveer 1,5 week zagen we ze dan eindelijk levend! Helaas, je zien in eerste instantie meer dode kangoeroes langs de weg dan levende.... Maar bij een hotel net voor, hoe toepasselijk, Kangaroo Island, kwamen ze bij zonsondergang heerlijk grazen op het golfterrein. Wat mooier dan dat om een paar honderd foto´s te maken, :-). Dit is toch wel mijn favoriet uit al de foto's. Wat een mooie beesten zijn het toch, en ook enorm gespierd.

'406147' door damfschoenmakers '406147' door damfschoenmakers

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Schreeuwende snoeper

damfschoenmakers

Deze regenbooglorrie snoepte in deze boom de besjes en zaadjes weg en dat ging met veel geschreeuw samen maar de meeste mensen keken er al niet meer van op.

'502158' door thijsvincent '502158' door thijsvincent

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Double vision

thijsvincent

Aan een meer bij een oud psychiatrisch ziekenhuis kwamen we deze mooie wezens tegen. Dit was op dag 2 in Australië, en toen drong het echt door, waar ik was. Ik heb dan ook met natte oogjes de dieren geobserveerd, dolgelukkig, ik beleef men droomvakantie...

'384754' door ivonne '384754' door ivonne

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Kookaburra

ivonne

De kookaburra, gewone kookaburra of lachvogel (Dacelo novaeguineae) is de grootste ijsvogelsoort. De naam lachvogel slaat op de roep van deze vogel die erg op de menselijke lach lijkt. Als je ze hoort lijken het net "oude lachende wijven", geweldig aanstekelijk. Ze komen van oorsprong voor in oostelijk en zuid oostelijk Australië, zijn later ook uitgezet in zuidwest Australië en Nieuw Zeeland, en kunnen redelijk brutaal worden. In tegenstelling tot veel andere, meestal kleine soorten ijsvogels is deze ijsvogel niet aan water gebonden maar jaagt hij op landdieren: insecten, slakken, kikkers, reptielen en soms kleine vogels.

'294880' door damfschoenmakers '294880' door damfschoenmakers

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

THE DESTROYER ?

damfschoenmakers

Deze vlinder genaamd papilio demoleus kan een ware vernietiger zijn voor een citusplantage want door hun enorme eetlust richten ze aardig wat schade aan. Hier een close up foto van deze goede eter.

'90349' door Lione Kolsteren '90349' door Lione Kolsteren

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Ook goedenavond!

Lione Kolsteren

Of deze Aboriginal, die ik tegenkwam in Katoomba, New South Wales, een original was weet ik niet. Wel moest ik denken aan wat hen vooral in het verleden allemaal is aangedaan. Gelukkig begint dat te veranderen!

'444086' door corinnevloet '444086' door corinnevloet

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Lovebirds

corinnevloet

Deze roze vogel is de Galah. Ze komen erg veel voor in (in ieder geval) Zuidelijk Australië. Qua afmeting zijn ze ietsje groter dan een merel. Het zijn meer grote parkieten. Ze kwetteren in ieder geval wel zo! Deze vond ik wel erg lief, the lovebirds!