Great Ocean Road

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Niet 12 maar 9 maar 7 apostelen

Great Ocean Road,
Australië


Deze foto is genomen bij de Twelve Apostles aan de Great Ocean Road in Australië, tussen Adelaide en Melbourne, op woensdag 3 juli 2013 rond 17.00 uur.

Wisten jullie dat er nooit twaalf apostelen zijn geweest, maar slechts negen? Ik heb ze geteld en het zijn er nu nog zeven. Vijf aan de ene kant, twee aan de andere kant (te zien op de foto). En twee in de oceaan, omgevallen. Dit is het verhaal van wat er gebeurde exáct acht jaar geleden:

Het was zondag 3 juli 2005. Een meisje van zes jaar kreeg haar moeder na flink aandringen toch tot stoppen om haar even te laten kijken alvorens naar Melbourne door te rijden. `Oké dan. Ik parkeer de auto. Ren naar beneden, ga snel even kijken en binnen vijf minuten ben je terug.’ Op dat moment was ze de enige op die plek. Even later komt ze terug. `Mam! Mam! Er is er net één in de oceaan gevallen!’ `Ach, doe niet zo raar. Hup, in de auto en we gaan.’ Niemand, inclusief haar moeder, geloofde haar, totdat ze in Melbourne aankwamen. Het was overal in het nieuws. Om 09.18 uur was de kolos ineengestort. En op vrijdag 25 september 2009 iets na 17.00 uur gebeurde hetzelfde met de achtste rots.