Australië

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Australië image

De route is zo goed als bekent.

Australië
Oceanië
Cacique

De route is zo goed als bekent.

Eindelijk is de de route bekent die wij gaan rijden in de maand April. Het heeft even geduurd maar we zijn het er redelijk met zijn allen over eens.

Wij vliegen naar Sydney en blijven daar een aantal dagen. Wij hebben daar ook al een hotel geboekt voor 2 nachten.

Vervolgens rijden wij door naar Canberra, de hoofdstad. Ik zou niet weten wat ik mij bij de hoofdstad van Australië moet voorstellen. Zoals veel mensen vinden en denken is of Sydney of Melbourne de hoofdstad. Maar goed de geschiedenis leert dat deze 2 steden er 100 jaar geleden ook niet uit konden komen over wie nou de hoofdstad is.

Van Canberra rijden wij door de Australische alpen naar de zuidkust. Zo rijden wij ook door naar Melbourne.

In Melbourne blijven wij ook een aantal dagen. Het is ook weer 1 van die steden waar je zo veel kunt zien. Eigenlijk heb je gewoon niet genoeg tijd.

Van Melbourne gaan wij naar de "Great Ocean Road". Ja als je in Australië bent moet je dit ook hebben gezien. De 12 apostelen en natuurlijk de rest van de route moet geweldig zijn.

Dan gaan wij door naar Adelaide we weten het nog niet zeker maar waarschijnlijk gaan we ook een aantal dagen naar Kangoeroe Island.

Vervolgens door naar Port Lincoln. Dan door naar Ceduna. Dan door Nullarbor National park richting Norseman. Vooral dat stuk schijnt saai te zijn. Maar wat altijd geld is dat je dat ook moet meemaken Niks is tenslotte ook gewoon natuur.

Vervolgens rijden wij weer naar de kust en dan door naar Albany. Langs de kust blijven wij rijden en dan komen wij alweer uit in Perth waar wij weer op het vliegtuig stappen naar huis.

Dit wordt een prachtige rit van meer dan 5500 kilometer in totaal 28 dagen. Wij hebben er ongelooflijk veel zin in. We gaan zo veel zien en zoveel mee maken.

Wij zijn van plan om in iedere grote stad een aantal dagen te blijven, tussen de 2 en de 4 dagen. Dit heb je voor Sydney en Melbourne ook wel nodig. Wij proberen niet meer dan 250 kilometer op een dag te rijden. Uiteraard zijn er dagen dat het veel meer zal zijn. Vooral het stuk na ceduna zullen wij meer kilometers maken.

Wij houden jullie op de hoogte.