Utah

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Achterkant van Zion NP

Utah,
Verenigde Staten


Onze Amerika-reizen begonnen altijd in Las Vegas, centraal gelegen voor de parken in Nevada, Utah en Arizona. Zowat elke weg is schitterend om te rijden. Zo ook de weg naar Zion NP, een prachtig park waardoorheen je met een shuttle bus rijdt en kunt uitstappen waar je wilt voor een mooie wandelroute. Druk is het hier wel, het is één van de bekendste nationale parken.
Maar ook in deze omgeving vonden wij toch weer de rust en stilte waar we zo van houden. Nog vóór Zion, in het plaatsje Virgin gaat een weg achter Zion langs, de Kolob Terrace Road.
Aan de rechterkant kijk je tegen de bergen van Zion aan. De weg kruist zelfs verschillende keren het park, wat dmv bordjes aangegeven werd. Wij waren hier begin mei en hebben 25 mijl gereden tot aan Kolob Creek Reservoir. Hier lag volop sneeuw en mochten we niet verder.
We zijn verschillende keren uitgestapt op plaatsen waar een trail begon. Helaas was een permit nodig, die je bij Zion NP moest kopen. Hadden we dus vooraf moeten doen. Dat hebben we deze keer maar even laten zitten. We gaan gewoon nóg een keer! 😊 Maar ook al hebben we niet gewandeld, de autorit en uitzichtspunten waren prachtig!