Utah

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zion in herfsttooi

Utah,
Verenigde Staten


Als je in de herfst naar Zion NP in Utah gaat, dan schieten woorden tekort voor de pracht die je dan te zien krijgt. In het park groeien veel loofbomen die verkleuren naar geel, oranje, rood en paars. Dat - in combinatie met de rood/oranje rotsen is echt spectaculair om te zien.

Zion NP is een wandelbestemming bij uitstek. Ook leent het zich goed voor klimmen, canyoning en fietsen. De Zion Canyon is autovrij. Er rijden echter om het kwartier bussen (die gratis toegankelijk zijn voor de America-Beautifull pass houders). Super handig, want op deze manier hoef je niet altijd een rondwandeling te maken (of heen- en terug dezelfde route te lopen).
De America-Beautifull pass is te koop bij de bezoekerscentra van veel grote parken in de VS. De kosten bedragen ca. $80,- (autopas incl. twee personen) en daarmee kan je een jaar lang alle Nationale Parken in de VS onbeperkt bezoeken.

Het park heeft in de herfst weinig bezoekers. Je zult er misschien wel iets meer dan gemiddeld aantal fotografen tegenkomen.