Utah

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Losee Canyon

Utah,
Verenigde Staten


Een van de meest bezochte toeristische trekpleisters in de staat Utah is Bryce Canyon National Park. Vlakbij dit park liggen diverse gelijksoortige gebieden, zoals Red Rock Canyon en Losee Canyon. Deze laatste is nog vrij onbekend bij het grote publiek.

Vanaf de parkeerplaats beginnen diverse trails.
Bij het begin van de Arches Traill loop je over de bodem van de canyon en op de heuvels naast je zie je rode hoodoos en andere zandsteenformaties. Na 0,1 mijl bereik je een splitsing. Daar begint een loop-trail van een halve mijl lang. Je klimt omhoog en komt op die manier dichter bij de rotsformaties. De klim is wat steil, maar zeker niet moeilijk. Onderweg zie je Losee Arch, een natuurlijke boog met een wijdte van 8 meter. Ook erg mooi is een groep van diverse kleinere arches op een rij. Vanaf het hoogste gedeelte heb je een weids uitzicht over de omgeving.

De rotsen in Losee Canyon lijken qua vorm en kleur veel op die in Bryce Canyon. Maar het is wel aanmerkelijk minder groots, minder spectaculair.
Toch heeft Losee Canyon wel een belangrijk voordeel ten opzichte van Bryce, en dat is de rust.
Wij vonden de korte wandeling die we hier hebben gemaakt dan ook best fijn, gewoon even lekker genieten van een mooie omgeving die je helemaal voor jezelf alleen hebt. Als je genoeg tijd hebt is dit een mooi plekje om te bezoeken!