South Dakota

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Waan je in het jaar 1880 in het wilde westen!

South Dakota,
Verenigde Staten


Bij afslag 170 op de interstate 90 in South Dakota kan je even 136 jaar terug in de tijd.

We reden op de I90 richting Badlands NP en we zagen een reclamebord 'Please Visit 1880 town' nog 15 miles rijden. We namen het in ons op en reden verder met bestemming Badlands NP. Na nog een aantal van die borden (ong om de 500 meter) was onze interesse toch gewekt en besloten we om hier een tussenstop te houden. Dat was wel een welkome afwisseling op die lange saaie I90.

Bij binnenkomst werden we op zijn Amerikaans super enthousiast verwelkomd alsof er al 136 jaar geen bezoeker was geweest. Na de $12 entree te hebben betaald mochten we eerst een pinnetje plaatsen op de wereld kaart van waar we vandaan kwamen, Nederland dus. Zo hielden ze bij uit hoeveel verschillende landen 1880 town al was bezocht.

Eerst een stuk door een museum, door een krakende oude deur naar buiten en daar stonden we helemaal alleen 136 jaar terug in de tijd. Wat onwijs leuk!!!

1880 Town bestaat uit authentieke oude huizen die dateren uit 1880 tot 1920.
Je kan je hier makkelijk een uurtje of twee vermaken. Wij waren weer heel erg druk met het maken van creatieve foto's, daar vraagt zo'n omgeving om!

Vergeet ook niet het museum te bezoeken daar vind je veel items uit de tijd van General Custer (niet mijn favorieten generaal), gebruiksvoorwerpen van de Indianen, Cowboy outfits etc.