Golden Gate Bridge and Alcatrazzz

Hoofdfoto bij reisverhaal 'Golden Gate Bridge and Alcatrazzz'
Was hier op 2008-09-12 Gepost op:
Noemen ze dit vakantie?! Boek je een vakantie naar de GOLDEN STATE. De staat waar de zon ALTIJD schijnt naar horen zeggen. Zit je aan de andere kant van de wereld en dan ga je haastig op zoek naar een DAS! Ja mensen, vakantie vieren in Amerika valt niet mee. Vandaag ben ik zo ongeveer van de boot gewaaid en wist niet hoe snel ik Starbucks in moesten rennen voor een warme chocolademelk om even op temperatuur te komen. San Francisco heeft een topdag gehad in de verkoop van truien, sweaters, mutsen en ga zo maar door want het is hier KOUD!!!!!!!!!!!!!

Vanochtend ben ik onwijs lui tot 8.45 in mijn bed blijven liggen om nadien met mijn kamergenootje uit Tjechie te gaan ontbijten. Rond 10.30 ben ik weer naar het centrum gewandeld om daar de Cablecar-truc uit te proberen. En ja hoor, hij werkte! Ik heb vandaag wel een plaatsje weten bemachtigen aan de rand van de Cablecar waardoor je echt aan de zijkant er uit hangt. Heel erg leuk al zeg ik het zelf en het gaat nog best snel ook als je naar beneden gaat.

Stop 1 was Chinatown. Daar heb ik als enige blanke met een veel te grote rugzak tussen duizenden Aziaten rond gesjouwd en verbaasd naar alle ondefineerbare etalages liggen staren en me af te vragen wat het allemaal in hemelsnaam is. Zo nu en dan zag je een verdwaalde toerist lopen zich afvragend wat hij/zij daar in hemelsnaam aan het doen was. Even kwam ik in de verleiding om wat dim sum uit te proberen maar na het grondig bestuderen van de rest van de etalage zag ik daar maar van af. Jullie kunnen die etalage vast wel zelf inbeelden. De halve kinderboererij hing daar in de grill. O, wat gezellig.

Na een half uur ben ik maar gevlucht. Helaas nam de cablecar nu een andere route. De kabel was losgeraakt en er moest zelfs een sjofel aan te pas komen om de cablecar de heuvel op te duwen. Een onwijs stom gezicht al zeg ik het zelf. Eenmaal in Fishermans Warf aangekomen heb ik een ticket weten te scoren voor een boottour.

Na de lunch eindelijk de boot op. Ondanks het weer was het toch zeer de moeite waard. Tegen wind en weer zijn Hollandse dames wel bestand, zelfs als je Kelly heet. Samen met een aantal Jappen en Chinezen had ik mezelf op het bovenste dek geinstalleerd. Eenmaal bij de Golden Gate Bridge kon ik eindelijk concluderen dat hij echt rood is (van een afstand zie je alleen maar grijs en veel wolken en mist). Na de Golden Gate Bridge zijn we om Alcatraz gevaren oftewel The Rock.
Ik heb er aan gedacht om het ook te bezoeken maar mijn Tjechische kamergenoot was gister geweest en die vond het erg veel geld voor een paar cellen en vond het niet echt de moeite waard. Bedankt voor de tip dus.

Kelly

Foto's bij dit blog

Voorvertoning Pier 39

Pier 39

Voorvertoning Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Pier 39

Pier 39

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.