San Francisco beste reistijd

Het weer in San Francisco

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor San Francisco te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden. Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in San Francisco? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor San Francisco

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer
 De gemiddelde temperatuur en neerslag in West-Amerika:Over het algemeen heeft het voor- en najaar een lichte voorkeur. De temperatuur is op de meeste plekken aangenaam, de tickets wat goedkoper en in de lente pik je de langste dagen mee. Het voorjaar kent nogal wat stormgevaar met tornado’s in het midwesten en orkanen langs de zuidoostkust en de Golf van Mexico. In de winter heb je de grootste golven en regent het iets meer. In de zomer is het iets warmer. Eind december t/m maart is het erg druk, dus dat is misschien wèl iets om rekening mee te houden.


Reisadvies
Voor de San Francisco geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
16 januari Martin Luther King Dag, 30 mei Herdenkingsdag, 4 juli Onafhankelijkheidsdag, 23 november Thanksgiving.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over San Francisco

Beste foto's & tips van San Francisco

'487627' door hansdewildt '487627' door hansdewildt

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Golden Bridge !

hansdewildt

Er zijn zoveel mooie foto’s van de Golden Gate Bridge gemaakt terwijl iets verder een echte Golden Bridge ligt. Welleswaar in het laatste zonlicht, maar het is toch ook een sieraad van San Francisco. De San Francisco-Oakland Bay Bridge, die plaatselijk kortweg Bay Bridge wordt genoemd, is een grote brug over de Baai van San Francisco. Het westelijke gedeelte van deze mooie brug verbindt Yerba Buena Island met San Francisco en bestaat uit twee aparte hangbruggen met elk twee pylonen, die aan een centrale betonnen verankering vastzitten. Het oostelijke deel verbindt Oakland met San Francisco en bestaat uit een stalen vakwerkviaduct, vijf kleinere stalen vakwerkbruggen en een grote vakwerkbrug. Een deel ervan loopt over een tuibrug. Over de brug reizen ongeveer 274.000 voertuigen per dag. Deze brug werd geopend op 12 november 1936, zes maanden voor de bekendere brug ten noorden van San Francisco, de Golden Gate Bridge. Ben je bij de Golden Gate Bridge in San Francisco vergeet dan niet even achterom te kijken naar deze prachtige Golden (Bay) Bridge. Hij is anders, maar ook erg mooi !! (even klikken op de foto !)

'484194' door channeke '484194' door channeke

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

'Painted Ladies'

channeke

De 'Painted Ladies' zijn te vinden op Alamo Square in San Francisco. Dit zijn zes huisjes die identiek zijn, maar ieder een andere kleur hebben. Ik kende huisjes al uit de zeer bekende serie ‘Full House’. Een serie die werd uitgezonden tussen 1987 en 1995 in Nederland. Ik vond het erg leuk deze locatie te zien. Tevens vanaf deze heuvel een prachtig uitzicht over de stad!

'391204' door hansdewildt '391204' door hansdewildt

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Fisherman's Wharf

hansdewildt

Fischermans Wharf bestaat uit restaurantjes, visstalletjes, winkeltjes, musea en veel, veel toeristen. Natuurlijk zijn er ook prachtige oude schepen bij de Hyde Street Pier en kan ook San Francisco niet zonder een jachthaven. Het is een heerlijk gebied om zowel overdag als s'avonds te bezoeken.

Laat kaart zien

Laatste San Francisco artikelen

Man dronken door vlucht

Een stel uit Florida heeft de vliegmaatschappij United Airlines aangeklaagd wegens het serveren van alcohol tijdens hun vlucht van Japan naar San Francisco.

Een stel uit Florida heeft de vliegmaatschappij United Airlines aangeklaagd wegens het serveren van alcohol tijdens hun vlucht van Japan naar San Fran...

Rond de wereld met plastic

Avontuurlijk en milieubewust zijn twee eigenschappen waar David de Rothschild geschiedenis mee zal schrijven. Hij zal in augustus 2009 starten met een bijzondere reis van San Francisco naar Sydney. Dit doet hij in een zeilboot, gemaakt van plastic flessen.

Avontuurlijk en milieubewust zijn twee eigenschappen waar David de Rothschild geschiedenis mee zal schrijven. Hij zal in augustus 2009 starten met een...

Zo maak je de mooiste strandkunst

Kunstenaar Andres Amador maakt op een simpele manier de mooiste kunstwerken op het strand. Hij doet dit met slechts een hark. Sommige kunstwerken zijn bijna een hectare groot en daar kan hij dan wel acht uur mee bezig zijn. In dit filmpje zie je hoe hij te werk gaat.

Kunstenaar Andres Amador maakt op een simpele manier de mooiste kunstwerken op het strand. Hij doet dit met slechts een hark. Sommige kunstwerken zijn...