San Francisco

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

San Francisco image
San Francisco image San Francisco image

Dublin revisited

San Francisco
Verenigde Staten
MKamman

Dublin revisited

Tien jaar geleden liep ik voor de hotelschool stage in Dublin, Ierland. Het was de eerste keer dat ik in het buitenland woonde, dus best spannend. De kamer die ik geregeld had moest ik delen met, wat bleek, een Nederlands meisje. Een lang verhaal kort: we zijn vriendinnen vanaf dat moment. We hebben vier maanden de kamer gedeeld en hebben sindsdien elkaar opgezocht als we weer eens in een ander land woonden en tussendoor ieder jaar minimaal een weekend weg naar een leuke Europese bestemming. De afgelopen tien jaar hebben we zoveel gezien, eigenlijk best bijzonder!

2005: Dublin
2006: Dublin
2007: Dublin, Hamburg
2008: London, Wenen
2009: Bristol
2010: Marokko rondreis, Bristol,
2011: Budapest, Zürich
2012: Portugal roadtrip, Trier, Luxemburg
2013: Oslo, Hamburg,
2014: Moskou, Riga

Dit jaar dus precies tien jaar geleden dat we in Dublin woonden, dus vonden we het hoog tijd om 10 jaar vriendschap te vieren met een jubileum reis! Het zou leuk zijn om weer naar Dublin te gaan, maar dat kennen we nu wel... dus kwam mijn vriendinnetje met het lumineuze idee dat er vast wel meer Dublins op de wereld zijn. En warempel, er zijn er nog 3, allemaal in de VS gelegen. Twee daarvan wil je niet dood gevonden worden, maar de derde lag naast San Francisco! Dus de keuze was snel gemaakt en uiteindelijk is het een uit de hand gelopen roadtrip geworden van 3 weken door Canada en de VS.

Ik heb al onwijs veel mooie tips en foto's van de andere reisreporters voorbij zien komen en we gaan echt een top tijd hebben. We hebben zelfs een aantal dingen in ons reisschema aangepast omdat we zulke mooie dingen hier voorbij zagen komen, dat we die niet wilden missen.

De planning is nu als volgt: Seattle, Vancouver Island, Vancouver, Salmon Arm, Glacier NP (Canada), Banff NP, Calgary, Glacier NP (VS), Yellowstone NP, Gerlach, Yosemite NP, DUBLIN!!, San Francisco, Seattle, AMS.

Aanstaande zondag vertrekken we nadat we al veel vakantievoorpret gehad te hebben. Tijdens de reis zal ik hier dus wat minder actief zijn, maar daarna zal ik waarschijnlijk des te meer mooie dingen hebben om met jullie te delen!

Foto's

fa1ce.jpg
fa1ce.jpg
MKamman

Laat een reactie achter

5 reactie(s) bij "Dublin revisited"

 • profile image comment
  Door Vulture1960• geplaatst op 08 May 2015 | 20:02:33

  Leuk als je zo'n goede vriendschap overhoud en daar nu 10 jaar later weer mee op reis gaat! Veel plezier!

  Bericht aangepast op 08:12:02
 • profile image comment
  Door Neretslok• geplaatst op 08 May 2015 | 21:40:09

  Geweldig dat jij/jullie dit gaan doen. Veel van de plekken die je noemt hebben wij ook bezocht de laatste jaren en volgende maand gaan we het Canadadeel doen. Ik kan je verzekeren: jullie gaan de tijd van je leven krijgen. De USA zijn geweldig. Een fijne reis alvast!!

  Bericht aangepast op 08:12:02
 • profile image comment
  Door WKerkhof• geplaatst op 09 May 2015 | 13:00:03

  Wat leuk zo een goede vriendschap over te houden aan een stage, en allebei nog reislustig ook!
  Lijkt me een gave trip! Wij hebben enkele jaren geleden Vancouver Island tot Calgary gedaan en dat was echt prachtig. Heel veel moois en een goede reis gewenst.
  We zien je wel weer verschijnen op de site

  Bericht aangepast op 08:12:02
 • profile image comment
  Door Photofreak• geplaatst op 10 May 2015 | 20:24:28

  Erg leuk verhaal. Ik heb ook zo'n 15 jaar geleden een vriendin leren kennen tijdens een rondreis in Ierland. Soms klikt het meteen :-) Jullie hebben een geweldig vooruitzicht. Lijkt me een prachtige reis.
  Alvast heel veel plezier en mooie foto's maken.

  Bericht aangepast op 08:12:02
 • profile image comment
  Door Jusdorange• geplaatst op 11 May 2015 | 14:20:09

  We gaan een mooie reis maken ;-)

  Bericht aangepast op 08:12:01