San Francisco

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

San Francisco image

7. San Francisco, fietstocht Golden Gate, Alcatraz, Giants en meer

San Francisco
Verenigde Staten
Imac1963

7. San Francisco, fietstocht Golden Gate, Alcatraz, Giants en meer

Drie weken hebben we met een camper door Alaska gereden (lees alles hier over in mijn 6 blogs van Verenigde Staten, Alaska) en nu willen we even opwarmen in deze mooie stad. Het blijkt echter behoorlijk fris te zijn. We halen toch maar weer onze fleece vesten uit de koffer. Na 3 weken in de fantastische natuur geweest te zijn van Alaska, kunnen we bijna niet wennen aan deze grote stad.

Streets of San Francisco
Zaterdag 28 juli – Ik sta in de verdrukking tussen een wel riekende Koreaan en een oversized Amerikaan. Bewegen gaat haast niet, terwijl zij uit alle macht foto’s proberen te maken. Aan het snelle gepraat van de Koreaan maak ik op dat we iets interessants passeren. In mijn ooghoek zie ik nog net een groene tram omlaag rijden. Bij de volgende halte stappen mijn beide buddy’s uit en kan ik eindelijk iets van de stad zien. Het laatste stuk van de tramrit gaat zeer stijl omlaag. Tussen de huizen door vang ik een glimp op van de San Fransisco bay en zie ik in de mist Alcatraz liggen. Na dit hachelijke avontuur lopen we verder naar Fishermans Wharf. Hier gaan we de beroemde Clam Showder eten, een soort soep geserveerd in een special broodje. Gedrieën zijn we er niet heel enthousiast over. We laten ons vervolgens per “bakfiets” naar China Town brengen. Een must see van San Francisco maar wel super toeristisch. Alamo park maakt onze 1e toeristische dag compleet. Hier gaan we kijken bij de victoriaanse huizen die Painted lady’s worden genoemd. Op deze eerste dag hebben we al behoorlijk wat van de steile straten van SF gezien. Rond 18.30 uur moeten we in ons hotel zijn om onze zwemvrienden te verwelkomen. Hier heeft Junior al dagen naar uitgekeken.

Zondag 29 juli – Klappertandend zitten we boven in de Hop on hop off cabriobus. Het is mistig en erg koud. Met deze bus rijden we langs alle bezienswaardigheden van SF. De Golden Gate Bridge is maar gedeeltelijk te zien. In de loop van de dag breekt gelukkig het zonnetje door en bekijken we de straten rondom Union Square. De kinderen willen ’s middags graag zwemmen. Bij aankomst in ons (kleine) hotel blijkt dat er een party aan de gang is met ruim 200 gasten waardoor de kinderen niet kunnen zwemmen. Je kan je voorstellen hoe we ons voelden. Als compensatie kregen we 7 bioscoopkaartjes . We hebben enorm gelachen om de verwikkelingen van Diego en Sid in Ice Age Continental Drift.

Maandag 30 juli - Met een hartslag van 180 sta ik te filmen hoe de dames met de fiets in de hand boven komen (De mannen hebben het fietsend voor elkaar gekregen!). De fietstocht over de Golden Gate is duidelijk minder vlak dan aangegeven. Er zitten een aantal behoorlijke zware beklimmingen in. Fietsen over de brug zelf is overigens ook een verhaal apart. Er lopen zo verschrikkelijk veel mensen dat je continue aan het slalommen bent. Het aan de andere kant van de brug gelegen plaatsje Sausolito doet Zuid Frans aan. Het is er ook warmer dan in de stad. Via de veerpont komen we terug in San Francisco alwaar we de fietsen weer inleveren.

Dinsdag 31 juli – Via mijn koptelefoon beluister ik, in het Nederlands!!, het verhaal over de Bird man. Samen met Al Capone een van de bekendste gevangen van Alcatraz. Gelukkig hebben we al maanden geleden kaartjes gekocht. Alcatraz is zo’n populaire attractie dat de kaartjes al tot medio augustus zijn uitverkocht. De toer door het gevangenis wordt door ons allen als zeer interessant ervaren. Voor onze lunch kopen we bij de Ferry Building overheelrijke dingetjes die daarna buiten op het terras lekker opeten.
Vanavond gaan we iets heel anders doen. We gaan de honkbal wedstrijd tussen de San Francisco Giants en de New York Mets bekijken. Wat we daar zien is onbeschrijfelijk. Bijna alle toeschouwers doen 3,5 uur lang! niets anders dan alleen maar eten en drinken. We worden er onpasselijk van. Aan het einde van de wedstrijd blijven we nog even zitten zodat de kinderen op handtekeningen jacht kunnen. Overal om ons heen liggen op de grond enorme hoeveelheden bekers, karton, frites en popcorn. Het is te walgelijk voor woorden.

Woensdag 1 augustus – Op het moment dat de 2 acteurs het zwembad in springen open ik doodleuk onze kamer deur en loop ‘niets vermoedend’ richting de receptie. In mijn ooghoek staat een man met koptelefoon niet te springen op de maat van de muziek. Hij is woest. Ik heb kennelijk net zijn ‘shot’ verpest. Om 9 uur stond Junior samen met de andere kids klaar om te gaan zwemmen maar nog geen minuut later kwam hij al mopperend de kamer weer in. Hij mag het zwembad niet in, sterker nog, hij mag eigenlijk onze kamer niet uit. Er wordt namelijk recht voor onze deur een commercial opgenomen. Maar geen van de gasten was hierover ingelicht. Na wat woorden wisselingen met de aardige producer (de regisseur was iets minder aardig!) mogen de kids uiteindelijk rond 10 uur zwemmen.
Tegen het middaguur vertrekken onze vrienden richting het zuiden en wij gaan nog even de stad in. Later in de middag besluiten we om als afsluiting van onze vakantie een auto te huren zodat we ‘s avonds richting de Golden Gate Bridge kunnen rijden. We weten inmiddels dat aan het einde van de dag de mist rondom de brug optrekt. Om 19.00 uur staan we aan de andere kant van de brug, maar door de mist is er weinig te zien. Hebben wij weer... Morgen hebben we een directe vlucht naar Amsterdam.

Foto's

38f9e.jpg
38f9e.jpg
Imac1963
db89f.jpg
db89f.jpg
Imac1963
843af.jpg
843af.jpg
Imac1963