Rocky Mountain NP beste reistijd

Het weer in de Rocky Mountain NP

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor de Rocky Mountain NP te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in de Rocky Mountain NP? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor de Rocky Mountain NP

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Rocky Mountain NP:

 

Reisadvies
Voor de Rocky Mountain NP geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
16 januari Martin Luther King Dag, 30 mei Herdenkingsdag, 4 juli Onafhankelijkheidsdag, 23 november Thanksgiving.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Rocky Mountain NP

Beste foto's & tips van Rocky Mountain NP

'532960' door Willemien '532960' door Willemien

Verenigde StatenRocky Mountain NP

Verenigde StatenRocky Mountain NP

Western Tiger...Swall

Willemien

Dit is de Western Tiger Swallowtail of de Pterourus rutulus. Een prachtig grote vlinder die je al van verre ziet fladderen door zijn opvallende gele kleur. In de Nationale parken in Amerika bezoeken we altijd het bezoekerscentrum voor kaartjes en andere info bijvoorbeeld over het te verwachten weer. Belangrijk voor als je een trail wilt gaan lopen. Voor in de Rocky Mountains kochten wij ook een hele handige geplastificeerde kaart met daarop alle veelvoorkomende wildlife afgebeeld. Deze vlinder stond er ook in vandaar dat ik de naam weet.

'516959' door hardom '516959' door hardom

Verenigde StatenRocky Mountain NP

Verenigde StatenRocky Mountain NP

Bear Lake

hardom

In het Rocky Mountain NP in Colorado vindt je een aantal mooie bergmeertjes. Op de foto zie je het Bear Lake, dat aan het einde van de gelijknamige weg ligt. Om dit meer is een makkelijke wandelroute aangelegd. Het meer ligt op 2880 m. Met een beetje klimwerk kun je van hieruit doorlopen naar een tweetal hoger gelegen meertjes namelijk Dream Lake en Mills Lake

'496402' door hardom '496402' door hardom

Verenigde StatenRocky Mountain NP

Verenigde StatenRocky Mountain NP

Rocky Mountain NP

hardom

Dit jaar viert het Rocky Mountain NP zijn honderdste verjaardag. In het park kun je genieten van meer dan 100 bergtoppen boven de 3000 meter. Het is een heerlijk wandelgebied met vele uitgezette routes (meer dan 500 km) die je langs alpenweides, schitterende meren, bossen en bergstromen brengen. De mooiste weg door het park is de Trail Ridge road die je naar zo'n 3700 meter brengt. Deze foto is vanaf de Trail Ridge Road genomen.

Laat kaart zien