New York City image

New York City


Reviews

New York City
Verenigde Staten
Ckoning

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Verenigde Staten New York City
Globetrotterjohn was hier 30 Jun 2013
In New York zijn er genoeg interessante plaatsen te bezoeken, die buiten de toplocaties om gaan. Zo reed ik met de metro naar de Bronx om het huisje van de schrijver Edgar Allen Poe te bezoeken. Poe was daar met zijn vrouw gaan wonen, in wat toen Fordham village heette. Zijn vrouw had TBC opgelopen en de gedachte was dat de frisse buitenlucht de patient zou genezen. Helaas overleed zijn vrouw daar. De plek ligt zeker niet meer in een landelijke omgeving, maar aan drukke autowegen. Het is nu een historisch huis en is te bezoeken als huismuseum. Pas in 1966 werd het een monument en het was bijna aan vandalisme ten prooi gevallen. Samen met zijn vrouw woonde hij eerder in het Brennan Farmhouse in west 84 street and Broadway. Hij schreef hier zijn beroemde gedicht, de Raaf. Op de plek waar het Brennan farmhouse zou hebben gestaan, hangt een plaquette die herinnert aan deze episode. Om meer te weten te komen over Edgar Allen Poe, dien je af te reizen naar Richmond, Virginia. In het old stone house is tegenwoordig het Edgar Allen Poe museum gevestigd. De schrijver overleed onder mysterieuze omstandigheden in Baltimore, Maryland.
Stad
 • buiten de gebaande paden
 • Spannend om in iemands voetsporen te treden
 • Low budget
 • Veel reizen om alle belangrijke Poe plekken te kunnen bezoeken
Review geplaatst op 2019-06-27
9
Verenigde Staten New York City
MariekeH was hier 31 May 2015
Hoera, er is vierentwintig uur per dag leven in New York! Kijk je ogen uit op Times Square. Zoveel mensen bevinden zich daar, dat ze niet te tellen zijn. Gele taxi’s rijden af en aan, mensen kijken op stoeltjes of een tribune naar alle billboards en de meest gekke poppen lopen rond waarmee je op de foto kunt. Geniet van een boottocht langs het Vrijheidsbeeld. Bezoek het Empire State Building. Zing mee met één van de spetterende Broadway shows, er zijn er wel dertig in theater! Ga helemaal los met shoppen in de grote M&M shop of in de vele hippe boetiekjes. Geniet van een lunch in één van de prachtige groene parken. Huur een fiets en geniet van de populaire fietsroutes langs Hudson River en Brooklyn Bridge. Neem een extra camerabatterij mee! Vergeet niet dat Ground Zero je het indrukwekkende verhaal van de aanslag op de Twintowers verteld. De watervallen die de plek aangeven waar eerst deze indrukwekkende gebouwen stonden met daarnaast de nieuwe toren ´One World Trade Center´. Laat je omhoog brengen tot het observatory deck voor een fantastische view over de stad. Duik in de geschiedenis van de ramp in het Memorial 9/11 museum. Er is zoveel tastbaar materiaal vrijgegeven voor publiek. Verplaats je eenvoudig en snel met de metro. Hippe en lenige jongeren geven er zelfs optredens in. Een bezoek aan New York mondt uit in een stedentrip die je nooit meer vergeet! Tip: Gebruik de website ´destinationcoupons´ voor leuke kortingen in deze bruisende stad.
Stad
 • Super veel highlights
 • Geschiedenis, kunst, stad en landschap
 • Uitgebreid Memorial 9/11 museum
 • Goed metrostelsel
 • Je kunt over de hoofden lopen
Review geplaatst op 2018-02-03
9
Verenigde Staten New York City
Malika was hier 31 May 2012
New York overdondert je. Sowieso. Het is groots, fantastisch, onbegrijpelijk, werelds. Het is een plek die je nooit vergeet en waar je toch zeker eens in je leven de paden moet verkennen. De paden zijn vaak plat gelopen door toeristen maar er zitten zeker en vast nog enkele verborgen parels verstopt in deze zee van grootsheid. Een aanval op je zintuigen en tegelijk een herinnering die je nooit meer los zal laten.
Stad
 • Central Park
 • Public Library
 • The High Line
 • Brooklyn
 • Veilig voor single vrouwen
 • Druk en luid
 • Duur om te logeren als single
Review geplaatst op 2017-10-28
10
Verenigde Staten New York City
OutOfTheBlue was hier 31 Jul 2016
New York krijgt van mij absoluut een dikke tien! Het is een hele intense stad, you love it or you hate it, volgens mij is er geen gulden middenweg... Wij zouden 'een keer' naar New York gaan, inmiddels zijn we er drie keer geweest, volledig verslaafd aan de stad. Inmiddels heb en we alle typische toeristen dingen wel gezien en en slenteren we rustig door de leukste wijkjes. Dumbo is een erg leuke plek en ook in het meatpacking district is het heerlijk vertoeven. Het zijn hippe wijken, maar nog niet overspoeld door toeristen. Central Park blijft een must als we er zijn, een oase van rust middenin de stad (behalve op zondag als alle New Yorkers er zelf zijn...) en ik 'moet' ook altijd even langd de 9/11 memorial. Hele speciale plek, kippenvel!
Stad
 • Veel te zien en te doen,.
 • Druk!
Review geplaatst op 2016-12-14
10
Verenigde Staten New York City
Susanvandooren was hier 30 Sep 2016
Via Brussel met Brussels airlines (is goedkoper dan vanuit Amsterdam met KLM)kwamen we in de middag aan op YFK. Vanuit daar kun je met de taxi of met de airtrain en de metro naar het centrum. De taxi was goed te doen qua prijs en alleen in de taxi zitten is al een belevenis. Spullen in het hotel en pinnen daarna dus naar Fifth Avenue, waar veel winkels zijn en de Trump Tower en de Rockefeller Centre daarna door naar de toeristische Time Square die je toch gezien moet hebben. We zijn naar the Meatpacking district waar een oude oreofabriek is omgetoverd tot een pand met eettentjes en winkeltjes geweest, super leuk om doorheen te struinen(industriele stijl). Daarna naar Central park, waar we doorheen gefietst hebben, just like in the film zie je ze daar hardlopen en muziek maken. Hier is ook het John Lennon monument (Strawberry Fields)Door naar Rockefeller centre waar je in minder dan 50 sec op de top bent met de lift en een super mooi uitzicht hebt op NY en op Central Park waar we net doorheen waren gefietst. En mooi uitzicht op Empire statebuilding(als het donker is). De volgende dag naar One world tower,heel indrukwekkend buiten waar de monumenten staan. We hebben nog veel meer gedaan maar dat past niet in deze review. Sommige plekken zijn heel druk maar er is zoveel te doen bv High Line was niet druk. Veel eettentjes(duur en goedkoop, wel overal fooi geven, aardige mensen (helpen je met de weg zoeken)Je raakt niet uitgekeken in NY, dus ik ga zeker snel nog eens terug.
Stad
 • Meatpacking district gaaf
 • Brooklyn bridge over wandelen naar Manhattan
 • Rockefeller centre net voor het donker wordt
 • Statue of Liberty zien
 • Fifth Avenuq tussen de wolkenkrabbers
 • New York Cheese cake
 • vermoeiend (je wil veel zien en doen)
 • de fooien (maar ja je weet het)
Review geplaatst op 2016-12-01
10
Verenigde Staten New York City
JBussers was hier 31 Jan 2014
Een torentje in New York dat je niet kan en mag missen is natuurlijk het Empire State Building. Vele jaren de grootste wolkenkrabber van Amerika, alsmede van de wereld geweest. Momenteel is het dat al lang niet meer met de komst van andere grote gebouwen, zoals bijvoorbeeld de Burj Khalifa. Toen de Twin Towers van het World Trade Centre nog overeind stond hadden deze ook al de prijs afgepakt van het hoogste gebouw. De komst van One World Trade Centre heeft de titel hoogste gebouw van New York weer overgenomen. Om op het observation deck (86e of 102e) te komen kan je met de lift gaan. Deze brengt je in een sneltreinvaart naar boven. Leuk feitje is echter dat er 102 verdiepingen zijn maar er geen enkele lift in één keer naar de bovenste verdieping gaat. Hiervoor moet je minstens 2 x overstappen. Vanaf het observation deck heb je een prachtig uitzicht over New York. Mocht je het Empire State Building goed willen zien dan kan je dit doen vanaf Top of the Rock. Tip: mocht je het Empire State Building willen bezoeken reserveer dan een ticket. De wachtrij kan lang zijn. Een ticket kost voor de 86e verdieping ongeveer 32 dollar en voor 86 plus de 102e verdieping 52 dollar.
Stad
 • Prachtig uitzicht
 • Zonsopgang of ondergang bekijken
 • In de winter heel koud boven
 • Je moet geen hoogtevrees hebben
 • Kan heel druk zijn
Review geplaatst op 2016-09-28