New York City foto's & tips

'254142' door Ron Gessel '254142' door Ron Gessel

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Coney Island NY 2010-

Ron Gessel

Het gebied was een recreatiegebied en plaats van attractieparken die hun piek beleefden aan het begin van de 20e eeuw. Na de Tweede Wereldoorlog verloor het veel van haar populariteit. Tegenwoordig is het gebied gerevitaliseerd met de opening van het KeySpan Park, thuisbasis voor het minor league baseball team Brooklyn Cyclones.

'486349' door Liana '486349' door Liana

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Simpel, snel en...goe

Liana

Wat heb ik zitten zoeken in alle aangeboden informatie over het beste/makkelijkste/goedkoopste transportmiddel van Newark Airport naar ons hotel op Manhattan New York. (Gedeelde) shuttlebussen, klein en groot, privéauto, wel of niet van te voren reserveren; ze doen er 1,5 uur over; ze komen vast te zitten in het verkeer. Yellow cab zou niet mogelijk zijn vanaf Newark; taxi is even duur als de priveauto; pas op met toeslagen voor de Brooklyn Bridge....pfff. Tarieven variërend van € 16 tot $ 120 Weet je, we zien het wel als we er zijn. Eureka!!! We hebben de trein genomen. De beste, makkelijkste, snelste en goedkoopste optie en zo simpel als wat. Je neemt vanaf Newark Airport de gratis AirTrain naar Newark Int. Airport Train Station (10 min). Hier stap je op de trein (New Jersey Transit) naar New York om zo’n 20 min. later op Penn Station in Manhattan (is laatste station) aan te komen. Reisduur totaal 30 min (+ evt. wachten op de trein). En vanaf het station neem je een yellow cab naar je bestemming En voor de terugreis hetzelfde, je pakt vanaf Penn Station de New Jersey Transit naar Newark Airport. Let even op waar je met de Airtrain moet uitstappen, terminal ABC, maar dit staat per vliegtuigmaatschappij duidelijk aangegeven Je treinkaartje koop je op het AirTrain station bij een van de NJ Transit ticket vending machines. Kosten $ 12,50 pp enkele reis.

'516966' door JMoerkens '516966' door JMoerkens

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Wandelen door...Finan

JMoerkens

Een bezoek aan Financial District en Wall Street kan niet ontbreken bij een stedentrip naar New York City. Deze plek vormt het decor van veel films of nieuwsberichten en is het financiële hart van het land. Als het al niet van de hele financiële wereld is. Het publiek barst van de zakenmannetjes met attachékoffers, gekleed om door een ringetje te halen. Maar ook toeristen weten de plek aardig te vinden. Ik zou je aanraden gewoon een wandelingetje te maken door het district, zonder specifiek doel. Dan voel je een beetje de sfeer die er hangt. De prestatiedrang hangt in de lucht. De toeristen krioelen voornamelijk om de bekende iconen als de Charging Bull heen. Er zijn genoeg straten in het district waar je veel beter de sfeer van de wijk ervaart. Ik voelde me hier vooral behoorlijk onbelangrijk en klein, mede door de immense wolkenkrabbers.

'459289' door JMoerkens '459289' door JMoerkens

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

American Beauty

JMoerkens

‘American Beauty’, een wereldberoemde film die tot mijn favorieten behoort. De film behandelt maatschappelijke thema’s die kenmerkend zijn voor de Amerikaanse cultuur, en de Westerse cultuur in het algemeen. Liefde, vrijheid, seks, the American Dream, homoseksualiteit, succes, uiterlijk, je wordt over alles aan het denken gezet door deze film. Deze American Beauty ontmoette ik op de Easter Parade op Fifth Avenue, New York. Ze genoot zichtbaar van alle aandacht die ze (terecht) kreeg. Meer Amerikaans vind je ze mijns inziens nauwelijks! Een extra verwijzing naar de film zijn de overheersende roodtinten in de foto. Want wie kent niet de filmposter van ‘American Beauty’, met de naakte dame die in de rode rozenblaadjes ligt?!

'499483' door JMoerkens '499483' door JMoerkens

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

New York vanaf het Da

JMoerkens

Het meest indrukwekkend uitzicht vanaf het dak dat ik ooit gehad heb, was toch vanaf het Empire State Building in New York. De stad is zo gigantisch groot, en er zijn van bovenaf zoveel iconische gebouwen waar te nemen die je kent van nieuwsfragmenten, films, series etc. Het is echt fantastisch om 360 graden rond de stad te scannen, het is één grote betonnen jungle. Op deze foto een beeldvullende close, zoals je die inmiddels wellicht van me kent. Het mooie vind ik de kleurnuances in de gebouwen en alle verschillende raampjes. Prominent in beeld is het gouden dak van het New York Life Building. Het gebouw is 187 meter hoog, heeft 40 verdiepingen en de gouden piramide op het dak bestaat uit 25.000 bladgoud tegels. Dat je het weet.

'457971' door JMoerkens '457971' door JMoerkens

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

On The Bridge

JMoerkens

Een wandeling over de Brooklyn Bridge mag je niet overslaan wanneer je in New York bent. Niet alleen omdat de brug zelf imposant is, maar ook omdat je vanaf de brug een prachtig zicht hebt op Manhattan. Je ziet hier de skyline en de kabels van de brug. Een gewichtige brug, want het bouwwerk heeft 4 kabelstrengen met een gewicht van 786 ton per stuk!!! De foto is op de één of andere manier niet recht te krijgen, als het één recht is, is het ander scheef. En vice versa natuurlijk. Maar daar zal niemand een minuut minder om slapen hoop ik :-) (vergroten levert een mooier beeld op)

'490489' door JMoerkens '490489' door JMoerkens

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Adembenemend Manhatta

JMoerkens

Één van de leukste accommodaties waar ik tijdens mijn reizen geslapen heb is Yotel in New York. Een bijzonder modern hotel met een eigenzinnig en eigentijds concept. Het ontwerp van de kleine kamers is gebaseerd op Japans design en first class vliegtuig lounges. Je kamer, die eigenlijk meer aandoet als een cabine, is voorzien van allerlei foefjes. Zo kun je de sfeer veranderen door de kleuren van het licht, en kun je je bed met één druk op de knop kleiner maken zodat het een soort loungebank wordt en je meer loopruimte in de kamer hebt. En als je op je laatste dag na het uitchecken nog even de stad in wilt zonder je koffer mee te sjouwen, heb je een enorme robot-arm die je koffer in een kluizenwand parkeert voor je. Je weet niet wat je ziet! Maar bovenal is het uitzicht er natuurlijk AWESOME, zoals de Amerikanen zouden zeggen. Toen ik voor het eerst de kamer binnenkwam en bovenstaand uitzicht zag, viel mijn mond open van verbazing! Dit is het New York wat je hoopt te zien wanneer je er heen gaat!! En dat kun je in Yotel gewoon vanuit je bed bekijken. Een echte aanrader dus. En voor New Yorkse begrippen is het niet eens belachelijk duur. Het is het geld waard. Bovendien is het vanaf Yotel een minuut of 10 lopen naar de plek waarvandaan de meeste metro's en bussen vertrekken, en sta je met een kwartiertje op Times Square. Check de site voor een impressie: http://www.yotel.com/en/hotels/yotel-new-york

'311964' door Feije '311964' door Feije

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Hardloper is onder de

Feije

Hardloper is onder de indruk van bijzondere passante. Zij is niet alleen eigenzinnig gekleed, ze heeft ook geen boodschap aan de gescheiden wandel- en fietspaden.

'545886' door JMoerkens '545886' door JMoerkens

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Over de Brooklyn...Br

JMoerkens

De Brooklyn Bridge; één van de meest iconische bouwwerken die je moét bezoeken als je in New York bent. De brug is met een totale lengte van 1825 meter en een breedte van 27 meter behoorlijk indrukwekkend te noemen. De bouw ervan heeft 27 arbeiders het leven gekost. Hoewel betreurenswaardig, is een wandeling van Manhattan naar Brooklyn over de brug een must. Hoe verder je de Brooklyn Bridge oploopt vanuit Manhattan, hoe mooier het zicht op de skyline van dit meest beroemde district van de stad wordt. Ik raad je aan er de tijd voor te nemen, en helemaal tot in Brooklyn te lopen. Het gedeelte van de brug aan de Brooklyn-zijde, is (in tegenstelling tot de Manhattan-zijde) best rustig en hier worden je niet de hele tijd souvenirs opgedrongen. Dus loop niet zoals de meesten even de brug op om een skyline-foto te maken, maar maak er een stadswandeling van!

'354775' door enroute2 '354775' door enroute2

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Watertorens in New...

enroute2

Typische aspecten in het straatbeeld van New York zijn de megagrote reclameborden (billboards) die vaak de gevel van een heel gebouw bedekken en ook de vele watertorens (roof top water tanks) bovenop de daken van wolkenkrabbers en andere hoge gebouwen. De meeste waterreservoirs zijn van (ceder)hout omdat deze de effecten van fluctuerende temperaturen beter zouden tegengaan. Ook kunnen de materialen hiervan in losse onderdelen makkelijker naar boven worden getransporteerd in tegenstelling tot de plastic en metalen tanks. En tot slot hebben ze een lange traditie en zijn ze deel van de geschiedenis van New York. Soms worden ze als lelijk omschreven, maar ik vind ze juist leuk om te zien, ze ogen heel ouderwets omdat ze - ook vaak gloednieuwe - van hout zijn.

'136071' door paulinedekker '136071' door paulinedekker

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Vietnamveteraan

paulinedekker

Deze man liep in Harlem , New York op me af. Hij wilde dat ik een foto van hem maakte. Hij is een Vietnamveteraan, vertelde ie.

'337556' door pixelfun '337556' door pixelfun

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

9/11 Memorial

pixelfun

Het recentelijk (sep 2011) geopende 9/11 Memorial. Twee enorme vierkante watervallen, precies op de plaatsen waar voorheen de Twin Towers stonden, waarvan het water in een zwart gat verdwijnt. Alle namen van de mensen die zijn omgekomen bij de terroristische aanvallen zijn in steen uitgehouwen en vormen de rand van de vierkanten. Een indrukwekkend monument, echter zwaar bewaakt en het is een hele toer om binnen te komen. Ten eerste moet je een toegangskaart aanvragen, waarbij je al je adresgegevens en telefoonnummer op dient te geven, en dan ga je door een zo mogelijk nog strengere security check dan op een gemiddeld Amerikaans vliegveld...

'490157' door NNancyJanssen '490157' door NNancyJanssen

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Lego

NNancyJanssen

New York, mijn lievelingsstad. Inmiddels al een aantal keer geweest en als ik er aan terug denk krijg ik altijd een soort van heimwee. Wat de stad zo bijzonder maakt kan ik eigenlijk niet omschrijven, ik voel me er gewoon een beetje thuis. Dus vandaar, een typische New York foto :-) genomen vanuit het Empire State Building.

'536170' door Ron Albers '536170' door Ron Albers

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Manhattan skyline, Ne

Ron Albers

New York, het is net of je allemaal al kent. Zelfs al kom je er voor de eerste keer. Fascinerend. Alle clichés zijn waar en toch heeft de stad iets dat andere steden niet hebben. Het prachtige centraal gelegen "Central Park", Brooklyn, Statue of Liberty, Ellis Island, the High Line, het MoMA, Ellen's stardust diner en ga zo maar door. Je kent het van de vele films en series die er zijn opgenomen. A must see! Deze foto maakte ik vanaf Liberty Island op het moment dat de 2 boten in aantocht waren. Zij vullen, tezamen met de aanlegsteiger een mooie opvulling van de voorgrond.

'552537' door RichardReuser '552537' door RichardReuser

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

New York bikers...

RichardReuser

New York kent iedereen wel, je moet er gewoon eens geweest zijn. De stad bruist in alle heftigheid 24-7. De eerste dag dat we aankwamen in New York en Times Square bezochten dachten we dat we gek werden. Na een aantal weken de rust van natuurparken beleeft te hebben, kwamen hier alle prikkels op je af die je je maar kunt voorstellen. Licht, geluid, geur, chaos, drukte.... kortom, we moesten het heel even tot ons laten komen. De dagen erna waren we er aan gewend geraakt en konden we volop van de stad genieten. Deze foto is genomen toen we over het voetpad nabij Times Square weer naar het hotel liepen. Zoals je ziet vonden deze bikers het prachtig dat ze gefotografeerd werden :)

'495432' door JMoerkens '495432' door JMoerkens

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Beroemdste Skyline te

JMoerkens

De skyline van New York is toch wel de meest beroemde skyline ter wereld denk ik. Op 11 september 2001 was deze wereldnieuws, het staat ons allen waarschijnlijk nog in het geheugen gegrift. Een zwarte dag in de geschiedenis. Ik ben blij deze nieuwe skyline te kunnen laten zien, waarin de Freedom Tower (gebouwd op de plaats waar de Twin Towers stonden) een prominente plaats inneemt. Hoewel een bezoekje aan het 9/11 Memorial een must is, zodat we het nooit vergeten, is het ook mooi dat de nieuwe toren laat zien dat de stad uit haar as is herrezen. De skyline is weer indrukwekkend en vooral heel mooi geworden! Een prachtig zicht op de skyline heb je vanaf de gratis ferry die op en neer van Manhattan naar Staten Island. Heel leuk om aan boord te gaan, en 2x een half uur (heen en terug) de tijd te hebben om deze skyline vanaf het water vast te leggen.

'488514' door Daisy11 '488514' door Daisy11

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Times Square

Daisy11

Wat een drukte op Times Square in New York! Ik heb me er uren kunnen vermaken, al die toeterende taxi's, mensen en figuranten. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen.

'484555' door JMoerkens '484555' door JMoerkens

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Yellow Cabs in New...

JMoerkens

Kenmerkend voor New York zijn natuurlijk de yellow cabs. Hoe fotogeniek ze ook zijn, ik heb er geen gebruik van gemaakt. Voor een dollar of 30 kun je namelijk een metrokaart kopen die je onbeperkt toegang geeft tot het metrostelsel voor de duur van 7 dagen. Geen geld natuurlijk, en ideaal om de stad te ontdekken. Met deze kaart kom je zelfs ver buiten Manhattan. Ik zat bijvoorbeeld een uur in de metro om bij Coney Island te komen, wat aangeeft hoe groot het netwerk is waarvan je gebruik mag maken, Bovendien is er veel te zien op de metrostations, zoals kunstenaars en soms steengoede muzikanten. Eerlijkheidshalve moet ik wel bekennen dat de yellow cabs wel een prachtig onderdeel vormen van het stadsbeeld van New York!

'494078' door WKerkhof '494078' door WKerkhof

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

New York, New York

WKerkhof

Vanaf het Rockefeller Center heb je een geweldig mooi uitzicht over deze miljoenenstad. Je gaat hier met een indrukwekkende lift helemaal naar boven naar het uitzichten The top of the Rock'. Ik vond het het mooiste uitzicht over New York. Niet alleen heb je een prachtig uitzicht over Manhattan. het leuke is dat je ook zicht hebt op de Empire State Building (die je natuurlijk niet ziet als je op de Empire State Building zelf staat…)

'485725' door JMoerkens '485725' door JMoerkens

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

B-Boy in New York

JMoerkens

Het leuke aan New York vind ik dat er altijd en overal iets gebeurt. Daarom zou ik iedereen adviseren om niet alleen maar van highlight A naar highlight B te haasten met de metro. Loop gewoon eens een stukje door een wijk heen en zie wat er zoal gaande is. De jongen op de foto is een B-Boy (een breakdancer) die onderdeel uitmaakt van een dance-crew. Het loont zich echt om de tijd de nemen voor kunstenaars, muzikanten en dansers op straat. Het niveau ligt namelijk behoorlijk hoog! In een stad als New York valt het niet mee om je naam te vestigen, dus zelfs artiesten van zeldzame kwaliteit vind je gewoon terug in de straten. Bovendien hebben jongens zoals deze vaak weinig toekomstperspectief en is hun talent voor dans hun enige hoop op een goed leven. Alleen al door zelf te genieten van hun kunsten kun je bijdragen aan het verwezenlijken van hun droom, door bij te dragen aan hun bekendheid!

'475537' door Fransvdg '475537' door Fransvdg

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Breng een bezoek aan.

Fransvdg

Iedereen die New York bezoekt kan ik aanraden om ook eens te gaan kijken in het hoofdkantoor van de Verenigde Naties. Buiten is het al een heel leuk gezicht om alle 192 vlaggen van de lidstaten te zien wapperen. Ze hangen daar in alfabetische volgorde van Afghanistan tot Zimbabwe. Hoeveel herken je er? Heel veel landen hebben prachtige kunstvoorwerpen geschonken die in het gebouw worden tentoongesteld. Ook krijg je er interessante informatie te zien en horen over alle diensten die de VN kent: onder andere Unesco, Unicef, de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, de Wereldbank en de Veiligheidsraad. Bij de rondleiding kom je ook in de grote zaal van de Algemene Vergadering en de zaal van de Veiligheidsraad, tenminste als daar geen vergaderingen zijn. Daarom is het goed om je bezoek even voor te bereiden. Voor meer informatie kun je vooraf contact opnemen met de rondleidingen eenheid van de Verenigde Naties. E-mail: toursunhq@un.org Internet: http://www.un.org/tours De openingstijden zijn van maandag tot vrijdag tussen 09:45 en 16:45. Postzegelverzamelaars weten dat de Verenigde Naties hun eigen postzegels uitgeven. Er is een postkantoor in het hoofdgebouw dus je kunt vanaf hier je ansichtkaart ook met zo’n bijzondere zegel verzenden. Als je van te voren reserveert kun je in de Dining Room van de lunch gebruik maken. Voor een schappelijk bedrag kun je dan mee eten van een heerlijk uitgebreid wereldbuffet. Er wordt hier wel van je verwacht dat je netjes gekleed bent, dus geen jeans of shorts. De openingstijden zijn hier van maandag tot vrijdag tussen11:30 en 14:30. Veel plezier!

'462266' door JMoerkens '462266' door JMoerkens

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Wolkenkrabbers

JMoerkens

Ik heb me nog nooit ergens zo klein gevoeld als in New York. Wanneer je door de straten loopt, kun je nauwelijks de hele wolkenkrabbers bekijken zonder je nek te verrekken. Maar omhoog kijken geeft wel een bijzonder effect, vooral door de camera vond ik het leuk om composities te zoeken.

'520725' door JMoerkens '520725' door JMoerkens

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Feestelijk in New Yor

JMoerkens

Als rasechte Brabander zou ik nu natuurlijk volledig in de ban van het carnaval moeten zijn. Omdat ik daar echter niets om geef, heb ik voor een passend alternatieve foto gekozen. Deze 'enthousiaste' mopshond ontmoette ik tijdens de Easter Parade in New York. Dit festijn ontstaat elk jaar op Eerste Paasdag op Fifth Avenue, in principe ongeorganiseerd. Elk jaar komen de New Yorkers die dol op aandacht zijn verkleed, en met zo uitbundig mogelijke hoedjes naar de parade om te zien en gezien te worden. Een onderdeel van deze Amerikaanse culturele traditie is om ook je huisdier te verkleden en volop in de spotlights te zetten. Deze rakker straalt uit, zoals ik me dit weekend hier in Brabant tijdens carnaval voel ;-)

'491309' door WKerkhof '491309' door WKerkhof

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Verlichte straten in.

WKerkhof

Twee keer gingen we in New York hoog de lucht in voor een uitkijk op de stad. De eerste keer was overdag, toen gingen we omhoog bij Top of the Rock (beste uitzicht wat mij betreft omdat je dan ook Empire State Building ziet) en hadden een prachtig vergezicht over deze magnifieke stad. De tweede keer namen we de lift naar boven bij het Empire State Building, maar nu 's avonds, zo ver we konden kijken zagen we lichtjes…. Heel indrukwekkend!