New York City

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Coney Island's Luna Park

New York City,
Verenigde Staten


Amerika wil geëntertaind worden! Vierentwintig-zeven lijkt het soms wel. Dat voel je ook wanneer je New York City bezoekt en overspoeld wordt met prikkels. Vermoeiend maar ook meeslepend, je bent in één 's werelds meest dynamische steden!

Coney Island; een prototypisch Amerikaanse plek. Het Amerika zoals je het kent uit oudere films, compleet met een Luna Park en hotdog-kraampjes. Vanuit hartje Manhattan rijd je er met de metro rechtstreeks naartoe in ongeveer een uur. Genoeg te zien onderweg, dus de tijd vliegt!

Het eiland heeft een boulevard langs Brighton Beach. Hoewel dit geen bijzonder strand is, is het een welkome afwisseling met de hectiek van de stad. Bovendien bevindt zich aan de boulevard ook een kleinschalig aquarium en de Cyclone, een historische houten achtbaan die verrassend snel gaat. Gebouwd in 1927, en op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Beyonce nam hier op Coney Island haar videoclip op van het nummer "XO", en plaatste daarbij ook haar fameuze derrière in de stoeltjes van de Cyclone.

Kortom, Coney Island is een leuk idee voor een middagje typisch Amerikaans vermaak tijdens een stedentripje New York!