New Orleans

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kleurrijke B&B in voormalige slavenwoningen

New Orleans,
Verenigde Staten


Ga je naar New Orleans en wil je wel eens ergens anders overnachten dan in de grote luxe hotels, dan is [url="http://creolegardens.com/" target="_blank"]Creole Gardens [/url]misschien wel wat voor je.
In de voormalige plantagewoning en de slavenverblijven rond de binnenplaats zijn in totaal 16 gastenkamers ingericht; 4 in the Mansion en 12 in de voormalige slavenverblijven. Elke kamer heeft zijn eigen stijl en kleur, de inrichting doet romantisch en landelijk aan.
In het naastgelegen Bordello House zijn nog 7 gastenverblijven in de stijl van een bordeel van rond de vorige eeuwwisseling (rond 1900 dus). Terug te vinden in de diverse tinten rood en een weelderige inrichting zonder dat het overdreven wordt.
Op [url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/verenigde_staten/new_orleans/reisreporter/fotos/363529.html" target="_blank"]de binnenplaats [/url]is het heerlijk toeven en vaak is er 's avonds live muziek. Vanaf de balustrade op de bovenste verdieping heb je een prachtig zicht op New Orleans' skyline.
's Morgens maakt [url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/verenigde_staten/new_orleans/reisreporter/fotos/363564.html" target="_blank"]Barbara Ann [/url]een heerlijk ontbijt voor je klaar met warme lekkernijen en mag je zelf vertellen hoe je je eieren het liefst bereid hebt. Daarna kun je goedgevuld New Orleans gaan verkennen.
Creole Gardens ligt aan Prytania St. in the Lower Garden district maar op éen blok verwijderd van St. Charles Street en z'n beroemde[url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/verenigde_staten/new_orleans/reisreporter/fotos/315983.html" target="_blank"] streetcar [/url](halte Thalia St).
Vandaar ben je in geen tijd in het centrum en the [url="http://www.neworleansonline.com/neworleans/fq/" target="_blank"]French Quarter[/url], evt . ook lopend te doen.
Maar ook Pontchartrain Station en de wandeldijk langs de Mississippi zijn op loopafstand.
In de omgeving van het B&B zijn een paar lekkere restaurantjes te vinden, ik noem [url="http://www.voodoobbq.com/" target="_blank"]the Voodoo BBQ [/url]met authentieke cajun gerechten.
Neem ook eens de streetcar de andere kant op, je rijdt dan door een wijk ([url="http://www.inetours.com/New_Orleans/Garden_District.html" target="_blank"]Garden District[/url]) met prachtige koloniale landhuizen in zuidelijke stijl. Het eindpunt is in[url="http://www.inetours.com/New_Orleans/Garden_District.html" target="_blank"] Audubon Park [/url]met z'n schaduwrijke plekjes en dierentuin.