New Orleans

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mississippi ferry naar Old Algiers of Gretna

New Orleans,
Verenigde Staten


In New Orleans moet je natuurlijk een tocht over de Mississippi River maken. dat kan met de traditionele raderboten Creole Queen of Natchez. Maar een leuk alternatief en bovendien nog gratis ook, is de ferry te nemen naar Old Algiers of beter nog naar Gretna. Op weg naar Gretna vaar je in zuidelijke richting, onder de Greater New Orleans Bridge door langs de westkant, die feitelijk de oostelijke oever is tgv het zeer kronkelige verloop in New Orleans. Onderweg passeer je oa The Mardi Gras World, waar je kunt zien hoe de praalwagens en kostuums voor mardi gras worden gemaakt, en een oude suikerfabriek. In Gretna kun je van boord gaan en evt naar de Oakwood Mall ca 15 minuten wandelen vanaf de aanlegsteiger. De terugtocht gaat langs vrijwel dezelfde route. Houd wel altijd goed de laatste afvaart tijd in de gaten vooral buiten het seizoen gaan er vaak na 12.00 geen boten meer terug, de eerste vertrekt al rond 6.00 's morgens. Ga je meteen terug dan ben je inclusief de wachttijd in Gretna ca drie kwartier onderweg.
Het tochtje naar Old Algiers duurt iets korter. Deze volgens sommigen beruchte wijk is in 1719 op de Westbank van de Mississippi, die vreemd genoeg oostelijk van de rest van New orleans ligt-gevestigd. Gedurende anderhalve eeuw werden hier de Afrikaanse slaven gehuisvest voor ze werden doorverkocht, hier ligt de bakermat van de jazz. In Old Algiers Point zijn een paar juweeltjes van zuidelijk staten architectuur te bewonderen; zie ook [url="http://www.neworleansonline.com/tools/transportation/gettingaround/ferry.html" target="_blank"]deze website[/url]
De opstapplaats voor beide ferry's is aan het eind van Canal Street (eindhalte Canal Streetcar) aan de Riverside en ligt tegenover Harrah's casino en tussen het Aquarium en de Riverside Walk een groot overdekt shopping en dining center. Als je de overdekte toegangstrap op gaat kom je in de wachtruimte. Neem vooral ook even tijd om daar de prachtige muurschilderingen met historische taferelen te bekijken. Vertrekschema's en tijden vind je onderaan de trap bij de ingang.