Nevada

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cathedral Gorge SP

Nevada,
Verenigde Staten


De rotsformaties in het kleine Cathedral Gorge State Park (7 km²) bestaan uit kleiaarde van vulkanische oorsprong. Het gesteente is erg zacht; door wind-, vorst- en watererosie zijn er veel unieke vormen in ontstaan. Op veel plaatsen doen die vormen denken aan de ornamenten die je ziet bij grote kathedralen, hieraan heeft het park haar naam te danken.

Het park heeft twee ingangen, die allebei direct aan State Route 93 liggen. Bij de zuidelijke ingang is een klein Visitor Center gevestigd. Even verder kom je in het drukst bezochte deel van het park, de Caves Area. Er zijn hier geen grotten, zoals de naam suggereert, wel tref je hier veel smalle kloven aan die meestal niet breder zijn dan 60 of 70 centimeter. Het is toegestaan om die kloven in te lopen, in sommige ervan loop je al na een heel klein stukje vast, diverse andere kloven zijn tientallen meters diep en hebben verschillende aftakkingen. Vooral voor kinderen is het erg leuk om dit gebied te verkennen. De Caves Area bestaat uit drie delen, het gedeelte dat het dichtst bij het Visitor Center ligt heet de Moon Caves, direct daar voorbij kom je bij de Canyon Caves en het derde gedeelte heet Cathedral Caves. Hier tref je ook een overdekte picknickplaats aan.

De noordelijke ingang geeft toegang tot het hoog gelegen Miller Point. Vanaf dit uitkijkpunt heb je zicht op een smal ravijn met bijzonder mooi gevormde rotswanden. Je kan vanaf Miller Point in dit ravijn afdalen, dankzij rotstrappen en enkele metalen trappen is dit zeer eenvoudig. Het ravijn is maar kort, je bereikt al snel een open gebied dat aan de noordzijde wordt begrensd door de mooie rotsformaties. Een mijl ten zuiden van Miller Point kom je uit bij de hierboven genoemde Caves Area.