Los Angeles

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Los Angeles image

Maandthema februari: Sleep well Valentines Day

Los Angeles
Verenigde Staten
Morealin13

Maandthema februari: Sleep well Valentines Day

We kwamen aan bij het I.H. Los Angelos/Santa Monica rond middernacht. We hadden net een lange dag achter de rug met een douane die Nederland niet kende en ons Belize niet uit wou laten, een transfer in toen het grootste vliegveld van Houston en vooral veel wachten tot we eindelijk voet zetten in LA. We zouden hier maar 1 dag blijven want om 22u de volgende dag gingen we alweer op het vliegtuig naar Nieuw Zeeland.

De dame achter de bali had voor ons nog een kamer voor alleen meiden, maar bij aankomst had de beveiliging er zijn twijfels over. Er hing op 1 bed een shirt die voor meiden niet echt gebruikelijk was en er stonden wel erg grote sneakers en slippers in de kamer. Maar het was een female dorm, had mevrouw achter de bali gezegt, als we problemen hadden mochten we terug komen naar de bali. En na een dag reizen wil je het liefst zo snel mogelijk slapen. Toch?

We vielen al snel in slaap in een 20 bedden dorm kamer, waar wij nu als enige in verbleven. Totdat iemand rond 3u het licht aan deed, mij zag liggen en snel het licht weer uit deed. Jammer genoeg ben ik gevoelig voor licht. Dus ik was klaar wakker. 3 Jonge mannen stonden in de dormroom en vonden het raar dat er een meisje alleen lag (blijkbaar hadden ze mijn vriendinnetje niet zien liggen in het bed boven mij). Zachtjes slopen ze door de kamer om naar hun bedden te komen, totdat iemand al luid vloekend zich aan een bed stootte. Ik schoot in de lach.

Het ijs was gebroken. Doordat ze wisten dat ik wakker was, vlogen ze al hun laatste energie er nog uit. Hyperactief hadden ze verhalen van de nacht uit in een stad die waarschijnlijk nooit slaapt. Ze waren op een feest geweest van Red Bull en ze hadden zich voorgedaan als snowboarders, want ze kwamen uit Canada en wat wisten die meiden op dat feest nou wat ze daar deden! De gespreken gingen verder tot ineens een van de jongens zich herinnerde dat het Valentijnsdag was en hij had nog niemand als zijn valentijn. Ineens zaten er 3 jongens mij aan te grijnzen.... Would you be my Valentine?

Hyperactief van hun net verzonnen actie vlogen ze weer door de kamer heen. Wie zou het meisje krijgen. Het deed er niet toe dat ik een vriend had, hij was hier niet en als ik de winnaar had gekozen van hun net verzonnen spel dan zouden zij rustig gaan slapen. Ze haalden 10 minuten stomme acties uit, bijna Jackass achtige stunts. Tot ik ze halt riep en een winnaar verklaard had. De heer in kwestie was helemaal vereerd dat ik hem had gekozen, ook omdat hij het mij eigenlijk had gevraagd. Maar stil als een muis waren de heren toen nog niet helemaal.

Compromis: Jongens, ik ga jullie een verhaaltje voor het slapen gaan vertellen!
Et viola, ineens waren ze stil en waren ze in slaap gevallen. En had ik nog maar 2u voordat mijn wekker ging om LA in super snelheid te bekijken.

Dit was een verhaal uit 2006 toen ik zes maanden op reis was. Het is een beetje kinderachtig. Maar wel een van de memorabele nachten. Compleet door Midden Amerika getrokken en Azië, maar bijna geen beestjes gezien in onze hotel kamer. Verder ook niet erg veel last gehad van andere dormetory gebruikers. Behalve een enkele meneer die zo hard snurkte dat de hele kamer wakker wa. Dus ik ben bang dat ik met dit 'horror' verhaal, mogelijk een andere twist aan het onderwerp kan geven!

Foto's

06b85.jpg
06b85.jpg
Morealin13