Las Vegas

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Neon Boneyard-Las Vegas

Las Vegas,
Verenigde Staten


In Las Vegas kijk je je ogen uit of gok je jezelf te pletter.Minder bekend is het museum van oude,afgedankte neon reclame borden.Hoogst interessant om eens een kijkje te nemen.
Je moet ong.1 maand op voorhand reserveren(en betalen) en kan kiezen tussen de gewone rondleiding 2 keer per dag of je gaat voor de speciale photo tour.

Wij kozen voor de gewone tour maar hadden er achteraf enkele bedenkingen bij. Er zijn bv enkele regeltjes waarvan de voornaamste toch was dat je groep bijeen moest blijven.Dit heeft als gevolg dat je een engelengeduld aan de dag moet leggen om je plaatjes te schieten zonder die meneer met zijn gifgroene t shirt erop,of die mevrouw die maar niet uit beeld wou verdwijnen.
Maar buiten dat niks dan verwonderd genieten! Er staan reclamepanelen uit de begindagen van Las Vegas,het een al in betere staat dan het andere maar allemaal met een verhaal erbij. De gids kweet zich met overgave van zijn taak,de verhalen van Bugsy Siegel,Frank Sinatra,de Rat Pack en het huwelijk van Vic, de befaamde neon cowboy en Sassy Sally,de neon cowgirl worden verteld,je komt gewoon alles te weten.

Dit alles speelt zich af onder de blote hemel in de hitte van Vegas(men is volop bezig om een nieuw en deftig museum uit de grond te stampen ,kompleet met visitor center.) Dus het is zaak om de goede raad om een petje te dragen en water mee te nemen echt letterlijk op te volgen,er is daar geen spatje schaduw!

De gewone tour kost 15$ per persoon

Moest ik het nog eens doen dan zou ik kiezen voor de photo tour al denk ik dat daar misschien wel een prijskaartje aanhangt!

Een echte aanrader !!

Meer info :www.neonmuseum.org