Florida

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Florida image

Everglades by Airboat

Florida
Verenigde Staten
Travel67

Everglades by Airboat

We zijn in Everglades City. Deze plaats vormt de poort tot de duizenden eilanden aan de kust van Florida en grenst zowel aan Everglades National Park, Big Cypress National Preserve en de Fakahatchee Strand State Preserve. Je kunt vanuit het stadje veel verschillende excursies boeken door de Everglades. Wij kiezen voor Captain Doug’s Airboat Tours. Om 8.00 uur staan we langs het water en zien dat de airboats gereed liggen voor vertrek. Na het boeken van een tour moeten we nog even wachten tot er voldoende deelnemers zijn. Gelukkig komt er na een half uur een bus vol met toeristen aan. Want voor twee personen willen ze geen aparte boot laten varen. Rond 9.00 uur vertrekken we eindelijk richting de Everglades.

De tocht duurt een klein uurtje en gaat vanuit de haven richting de Mangrovebossen. Bij het binnenvaren van het natuurgebied zien we direct een wasbeer en een alligator. De wasbeer lijkt vooral nieuwsgierig naar eten. Hij komt dicht bij de boot maar draait zich snel weer om als we verder varen. De alligator is circa 2,5 meter lang en ligt lekker in de ochtendzon. Volgens Jack onze gids hebben we geluk omdat ze de afgelopen weken maar weinig alligators hebben gezien. De temperatuur is afgelopen weken niet erg hoog geweest.

Het eerste deel varen we slingerend tussen de mangrovebossen door. Soms lijkt het alsof we tegen een tak of boom aan varen maar Jack stuurt zijn boot zeer behendig tussen alle obstakels door. Na een kwartiertje “racen” door de bossen komen we bij een plek waar waarschijnlijk een “bekende” alligator ligt. Als we aan komen varen zwemt hij op de boot af. Jack beweert dat de alligator niet gevoed wordt maar dat valt te betwijfelen. Jack laat hem dicht bij de boot komen en duwt met zijn hand de bek van de krokodil dicht. Nee, deze wordt vast niet gevoerd. Na een korte uitleg over het gebied en de geschiedenis gaan we terug richting de basis.

Onderweg gaan we nog een paar keer op volle snelheid tussen de bomen door. Als we bijna bij de haven zijn land er een pelikaan op de boot, die blijft zitten tot we terug zijn in de haven. Hoewel het varen met een airboat toeristisch is is het wel iets dat je een keer moet doen.

Na de airboottocht verlaten we Everglades City en rijden via de Tamiami Trailway richting Miami. Het mooie van dit gebied is dat je overal “wildlife” kunt zien. We stoppen de auto om foto’s te maken van witte reigers, maar in de sloot liggen ook een paar alligators en er zwemt een schildpad met een vis in zijn bek. Bij elke stop vind je alligators in een sloot of rivier. Het gebied is een grote flora en fauna en als liefhebber kun je alleen maar genieten.

Foto's

9118c.jpg
9118c.jpg
Travel67
910e5.jpg
910e5.jpg
Travel67
6f892.jpg
6f892.jpg
Travel67