Florida

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Florida image

Florida Here we come! deel 5

Florida
Verenigde Staten
AMostert

Florida Here we come! deel 5

Dag 15: Snorkelen in Key Largo
Yeej 2009, Op deze eerste dag van het nieuwe jaar staat Key Largo op ons programma. Nadat we lekker relaxt zijn opgestaan, zijn we naar Key Largo gereden. Rond 1000 waren we in Key Largo en boekten we onze snorkel trip. Tot 1200 uur hadden we nog even de tijd om een bakje koffie te drinken en wat boodschappen te doen. Rond 1200 kropen we samen met 40 andere toeristen in een bootje om op het reef te gaan snorkelen. Helaas stond er veel wind (en dus ook golven) waardoor we niet naar de ”normale” locatie konden. Toch was het best een aardige ervaring. Na het snorkelen, toch nog even spieken in de duik winkel om vervolgens weer naar Florida City te rijden.

Dag 16: Key West
Rond 0730 ging de wekker. Opstaan, douchen, spullen pakken, ontbijten, uitchecken en daarna in de auto. Op weg naar Key West. Wat een rit. Op zich in het niet zo ver (+/- 210 km), maar toch. Het is net alsof je over de Waddeneilanden rijd, welke telkens met een brug met elkaar verbonden zijn. Op deze Waddeneilanden is de winter temperatuur echter rond de 25 graden, hebben ze hier pelikanen in plaats van schapen en staan hier palmbomen te wuiven in plaats van gestrande Duitsers. Key West is stiekem toch echt wel leuk. Ja, het toerisme heeft ook hier toe geslagen, maar wanneer je hier doorheen kijkt, zie je een Hemmingwayish dorp uit de 19de eeuw. Nadat we de zonsondergang aanschouwd hadden en heerlijk bij een Italiaan gegeten hadden, stapten we weer in de auto. Dit keer in de avond op weg naar Marathon, waar we de nacht door zouden brengen. Rond 2115 kwamen we aan bij ons hotel. Morgen op weg naar Miami, our final destination.

Dag 17: South Beach Miami
Vandaag zijn we echt super relaxt opgestaan. We hebben alle tijd voor onszelf genomen en een hotelletje geboekt in South Beach Miami. Nadat we uitgecheckt hadden, rond 1100, gingen we wederom alle Keys over om rond 1230 weer in Key Largo te zijn, waar we heerlijk geluncht hebben. Rond 1430 kwamen we aan in Miami. Wat een verschil met de rest van Florida. Hier is ruimte (Net als bij ons) spaarzaam. Het eerste probleem was dan ook parkeren. Nadat we in gecheckt hadden in Hotel Shelley (zeer aardig en goedkoop) hebben we door de buurt en over het strand gelopen. Terug in het hotel hebben we ons laten verleiden door de heerlijke mojito’s. Daarna hebben we ons opgefrist om weer lekker Sushi te gaan eten, heerlijk. Na een lekkere (tevens onze duurste maaltijd in de US) maaltijd, lopen we een beetje aangeschoten terug naar ons hotel om lekker te gaan slapen.

Dag 18: Laatste dag
Wederom zijn we langzaam ons bedje uitgekropen. Nadat we fris en fruitig uitgecheckt hadden, hebben we onze koffers gedumpt in de auto welke nog steeds in de parkeergarage stond. Ok, brunch! Vlakbij het strand vonden we een leuk plekje om wat voedsel naar binnen te werken. South Beach is een beetje over de top, het gaat hier nog echt over zien en gezien worden (Je kunt hier ferrari’s op de stoep huren om mee te flaneren) South Beach is ook een aardig dure buurt,Hierna stapte we in de auto om Downtown Miami te gaan verkennen. Zo, viel dat even tegen. Rond 1100 uur waren geloof ik alleen de zwervers wakker (sommige sliepen nog) verder was het echt uitgestorven.Dit werd nog versterkt doordat Tommy ons door een buurt stuurde waar alles binnenkort gesloopt gaat worden. Nadat we de Lonely Planet nog even gelezen hebben, besloten we om richting de Bayside te rijden. Dit gedeelte van Miami was gelukkig al wel wakker en gezellig. Tijd dus voor onze laatste shop missie: het vinden van een goedkope functionele tas om onze eerdere inkopen in te vervoeren, zodat we het ook allemaal mee kunnen nemen in het vliegtuig. Voor 10 dollar hebben we ook deze missie volbracht en bij Bubba Gump (jawel, van Forrest) een bak garnalen leeg gegeten. Hierna zijn we naar ons laatste hotel gereden, vlakbij Miami Airport, waar we rustig de avond door zullen brengen. Daarnaast zullen we alles in gereedheid brengen om morgen in het vliegtuig te stappen.