Californie foto's & tips

'516938' door ErwinenManon '516938' door ErwinenManon

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Mono Lake

ErwinenManon

Onze mooiste zonsondergang tot nu toe, en we hadden hem haast gemist!! Een ranger rade ons aan om naar Mono Lake te gaan net voor zonsondergang. En wat was dat een fantastische zonsondergang! Mono Lake licht dicht bij Lee Vining, het begin van de Tioga Road door Yosemite NP. In Lee Vining kan je overnachten om van daaruit ghosttown Coby te bezoeken en in de avond te genieten van deze bijzondere kleuren!

'484105' door ErwinenManon '484105' door ErwinenManon

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Sunset @ Mono Lake

ErwinenManon

In december 2010 heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa bekend gemaakt dat in Mono Lake een unieke nieuwe levensvorm is ontdekt, een bacterie. Alle leven op aarde bestaat uit zes bouwstenen, namelijk uit koolstof, waterstof, stikstof, zuurstof, zwavel en fosfor. De bacterie die nu door Nasa in Mono Lake is gevonden, heeft in het dna geen fosfor als bouwsteen, maar wel arsenicum. Het feit dat levensvormen uit andere bouwstenen kan bestaan dan tot nu toe altijd werd aangenomen wordt als bijzonder belangrijk beschouwd. In theorie is de kans dat zich elders in het heelal levensvatbare organismen kunnen ontwikkelen, door de vondst van deze bacterie groter geworden. Oke ik geef toe wij kwamen hier voor de zonsondergang en lazen bovenstaand later pas. Mono Lake is goed bereikbaar vanaf Lee Vining dat aan het begin (of eind) van de Tioga pass ligt. Dus ga je de naar Yosemite NP slaap dan een nachtje in LeeVining en bezoek Mono Lake !!

'503707' door Lione Kolsteren '503707' door Lione Kolsteren

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Klimmers

Lione Kolsteren

Een bijzondere foto vind ik. Een aantal berggeiten op een wel heel smalle richel tussen de rotsen. Het mannetje loopt voorop (helemaal rechts op de foto) en kijkt achterom of de vrouwtjes er allemaal nog wel zijn (en hem volgen!). Even voorbij Zion NP in Californie.

'313510' door abytravel '313510' door abytravel

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Windmolenpark bij Pal

abytravel

Langs Highway 10 en 111 ligt net voor Palm Springs een immens windmolenpark in de woestijn en de omringende berghellingen. Doordat de zeewind over de San Gorgonio bergpas de vallei in geleid wordt door Mount Jacinto en de nabijgelegen San Bernadino Mountains is het éen van de winderigste plekken ter wereld. In totaal staan er ruim 3400 windmolens van verschillende hoogtes en modellen, waaronder ook een aantal testmodellen, zoals de Windharvest. Deze bestaat uit zes verticale schoepen die om de verticale as draaien, hij kan hierdoor laag blijven en zo de "onderverdieping" van hogere windmolenparken opvullen. De turbines voorzien heel Palm Springs en omgeving van stroom, wat er overblijft wordt naar Las vegas getransporteerd. Deze foto is gemaakt thv het bezoekerscentrum bij de ingang naar de Aerial Tramway.

'483724' door ErwinenManon '483724' door ErwinenManon

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Mono Lake

ErwinenManon

Nadat we een middag hadden rondgewandeld in ghosttown Body zijn we op aanraden van een ranger naar Mono Lake gereden. Wat was dat een fantastische zonsondergang! Mono Lake licht dicht bij Lee Vining, het begin van de Tioga Road door Yosemite NP. In Lee Vining kan je overnachten om van daaruit ghosttown Coby te bezoeken en in de avond te genieten van deze bijzondere kleuren!

'519006' door ALopezBlanco '519006' door ALopezBlanco

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Monterey bay

ALopezBlanco

De 17-Miles drive die zo geweldig zou zijn vonden we tegen vallen....maar wat was de kust van Monterey Bay mooi!! We waren hier in mei, volop kleur van de vele roze bloemetjes. Niet te veel woorden de foto spreekt voor zich.

'364303' door arny '364303' door arny

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Mono lake

arny

Onze derde keer bij Mono Lake en dit keer was het bitter koud. Het stormde en er zat zelfs sneeuw in de lucht. En dat in april! Normaal is het hier lekker warm. Maar de storm leverde wel een mooie lucht s'avonds en door de kou hadden we alle ruime, niemand was zo gek om hier s'avonds in de wind te gaan staan...

'351468' door Floydian '351468' door Floydian

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Mono Lake

Floydian

Ik zag hier al wat foto's voorbij komen van Mono Lake. Een bizarre lokatie gedurende de dag, heet, droog, slecht licht. Maar als het avond wordt en er zijn wolken dan kan de lucht magisch opkleuren. Beste plaats om te verblijven is het dichtbij gelegen Lee Vining wat tevens aan de voet van Yosemite N.P en Bodie Ghost Town wat ik later nog eens zal posten.

'504070' door hansdewildt '504070' door hansdewildt

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Extreme Hitte !

hansdewildt

Op weg naar Death Valley, in het bijzonder Zabriskie Point waar je een mooi uitzicht hebt over de "Badlands"; een door erosie gevormd landschap van geulen die door het berglandschap kronkelen. We waren er bijna en toen we even de buitenlucht in gingen om het prachtige weidse landschap te bekijken, wisten we weer dat dit het heetste plekje van Amerika was. Bloedheet…. maar wonderschoon en zeker de moeite waard om te bezoeken !

'490125' door channeke '490125' door channeke

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Yosemite NP!

channeke

Als je reist langs de westkust van Amerika val je van de ene verbazing in de andere. De natuur is hier zo afwisselend! Zeer verrassend. Yosemite heeft een oppervlakte van meer dan 3.000 km² en ligt op de westelijke flanken van de centrale Sierra Nevada. Yosemite is, dankzij de inspanningen van natuurbeschermers, één van de eerste nationale parken van de VS. In 1916 kwam het onder beheer van de National Park Service. Sinds 1984 staat het natuurgebied op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. (bron Wikipedia) Het is er prachtig, een aanrader om een bezoek te brengen als je aan de westkust van Amerika bent.

'401061' door jorntgerritsen '401061' door jorntgerritsen

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Valley View Yosemite

jorntgerritsen

Zonsondergang bij Valley View Yosemite. De Merced River slingert door het dal en op de achtergrond staat de imposante 900 meter hoge granieten bergwand El Capitan (of alleen El Cap). Valley View is een plek in het park waar het tijdens zonsondergang niet druk is en je in alle rust kunt genieten van dit natuurschoon. Exif gegevens: - F-stop: f/4.5 - Belichtingstijd: 15 sec. - ISO: 125 - Brandpuntsafstand: 10mm - Flitsmodus: geen flits

'501135' door wimraaijen '501135' door wimraaijen

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

On the road

wimraaijen

Een geweldige weg om te rijden. Als je van zuid naar noord rijdt, heb je eerst aan de linkerkant Sequoia, later Yosemite. Wij gingen echter nog voor Lone Pine rechtsaf, dwars door Death Valley naar Las Vegas... Net als in een film die lekker lang mag duren...

'552580' door AMostert '552580' door AMostert

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Point Lobos State Par

AMostert

Californië heeft als staat veel diversiteit te bieden als het op wildlife en natuur aan komt. Denk aan de schitterende bekende parken als Yosemite met zijn beren (ja, ze zitten er echt) en Yoshua Tree park, met jawel de Yoshua bomen. Langs de Californische kust zijn ook een aantal juweeltjes te vinden. Zo heb je Point Lobos State Park. Gelegen een paar kilometer ten zuiden van Carmel langs de bekende highway 1. Het park biedt een diversiteit van flora en fauna. Zo zijn er diverse diersoorten te vinden in de categorie roofvogels tot groundhogs, slangen en zeehonden.

'493111' door hansdewildt '493111' door hansdewildt

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Mee eten !

hansdewildt

Het Sequoia National Park was een heerlijke plek om even te lunchen. Ik was niet de enige die daar zo over dacht, want voordat ik aan mijn broodje begon zat er al een eekhoorntje te schooien. Ook voor hem was het lunchtijd. Ook hij had trek in een broodje . Ja, wat doe je dan. Dom natuurlijk, maar voor een foto….

'509190' door deerik '509190' door deerik

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Monolake

deerik

Mono Lake is meer dan 1 miljoen jaar geleden ontstaan, het is een van oudste meren van heel de VS. Een van de meest opvallende kenmerken zijn de vreemd gevormde kalksteentorens (tufa's) in het water en op de oever. De tufa's zijn ontstaan door dat zich onder de bodem van het meer zoetwaterbronnen bevinden. Het zoete water bevat veel calcium, en dit vermengt zich met het zoute water in het meer. Het calcium verbindt zich met het zout, en deze combinatie slaat op de bodem neer in de vorm van kalksteen. Het duurt vele jaren voordat op deze manier een tufa is gegroeid. Vanaf 1941 vond een drastische afname van de watertoevoer naar Mono Lake plaats. De oorzaak was dat de stad Los Angeles vier van de vijf voornaamste stromen die eerst in het meer uitmondden, voor de watervoorziening van de stad ging gebruiken. Het waterpeil zakte meer dan 12 meter, en de tufa’s kwamen steeds meer boven de oppervlakte van het water uit. Sinds 1994 wordt Mono Lake beschermd, en men heeft maatregelen getroffen waardoor het waterpeil langzaam weer stijgt. Deze foto is gemaakt tijdens Sunrise in de vroege ochtend.

'552324' door RichardReuser '552324' door RichardReuser

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Mono Lake

RichardReuser

In de Verenigde Staten, California vind je het zoutwatermeer Mono Lake. Mono Lake staat bekend om zijn grillig vormgeven zoutpilaren die onder water zijn afgezet en het meer is 8 keer zouter als de zee. Het is een fantastisch gebied met een zeer interessante fauna, zeker het bezoeken waard. Meer over het meer vind je oa in http://tinyurl.com/zp5zyc8

'484845' door MiekeDeHaas '484845' door MiekeDeHaas

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Death valley en de...

MiekeDeHaas

Death Valley N.P. is heet, droog en is de laagste plek van heel Noord Amerika.85 Meter onder zeeniveau. De temperatuur kan oplopen tot wel 56 graden Celsius. In de zomer is het dan ook geen optie om dit gebied te bezoeken. Vroeg in het voor- en najaar is het daar prima, ook al voel je de warmte dan nog goed. Er is een 9 mijl-route lange route via een eenrichtingsweg: Artist Drive. Je rijdt letterlijk langs een palet met heel veel kleuren : roze , groen, paars, bruin, zwart. Allemaal ontstaan uit vulkanische activiteiten. Deze prachtige plek heeft de naam Artist's Palette. Vooral tijdens de zonsondergang moet je hier wezen.

'461409' door hansdewildt '461409' door hansdewildt

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Zabriskie point (2)

hansdewildt

Zabriskie Point is een Amerikaanse film uit 1970 van de Italiaanse regisseur Michelangelo Antonioni. Deze film is een aanklacht tegen de Amerikaanse consumptiemaatschappij. Tijdens de studentenrevolte van '68 wordt in een demonstratie een politieagent gedood. Student Mark wordt van de aanslag verdacht. Hij vlucht daarom de woestijn in met een gestolen vliegtuig. Mark ontmoet er de secretaresse Daria. Zij is net op weg naar een conferentie in Phoenix……. Voor mij is Zabriskie Point een prachtig uitkijkpunt in het Death Valley National Park in Californië. Het is één van de heetste plekken op aarde en wordt gekenmerkt door zijn pastelkleurige golvende duinlandschap waar zo goed als niets leeft. (Even uitklappen svpl)

'457086' door jaapburgers '457086' door jaapburgers

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Sequoia National Park

jaapburgers

Sequoia National Park is een prachtig nationaal park in het noorden van Californië. Toen we het park binnenreden in mei 2010 lag er op grotere hoogte nog wat sneeuw. Dit is een hdr opname van drie foto's, die ik maar meteen als wenskaart heb gebruikt.

'553452' door hansdewildt '553452' door hansdewildt

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Close !

hansdewildt

Het Sequoia National Park was een heerlijke plek om even te lunchen. Ik was niet de enige die daar zo over dacht, want voordat ik aan mijn broodje begon zat er al een eekhoorntje te schooien. Maar wil je hem goed in beeld, dan moet je toch echt door de knieën of zelfs plat op je buik…..en hij bleef nog zitten ook !

'508251' door hansdewildt '508251' door hansdewildt

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Rotsblokken !

hansdewildt

Joshua Tree N.P. ligt in het zuiden van de staat Californië. Het park is vernoemd naar de Joshua Tree, een grote plant, die behoort tot de familie van de Yucca's. Het westen van de VS heeft veel National parken . De vreemdsoortige planten en rotsformaties en het karakteristieke woestijnlandschap kenmerken het Joshua Tree N.P.. Een stukje natuur ( 100 bij 50 km groot) dat je zeker niet mag missen. Eigenlijk een bizar landschap waar een hoop stenen op elkaar gestapeld zijn, maar zeker de moeite waard !

'430846' door Dragonfly '430846' door Dragonfly

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Zwarte vogel

Dragonfly

Deze vogel spotte ik in California. Helaas heb ik geen idee welke soort dit is. Hij lijkt een beetje op een ekster-achtige. Als iemand het weet hoor ik het graag.

'554176' door marcvankessel '554176' door marcvankessel

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Rape and murder

marcvankessel

Bodie is een spookstadje, zo'n 20 km ten oosten van Yosemite NP. In 1865 ontstaan als gevolg van goudkoorts en in korte tijd uitgegroeid tot een van de gevaarlijkste steden van de VS in die tijd. Rond 1900 had Bodie meer dan 60 saloons op een inwonersaantal van van 15.000 Moord en verkrachtingen waren er aan de orde van de dag. Vandaag de dag is het er allemaal een stuk rustiger. De laatste bewoner trok namelijk in 1948 de deur achter zich dicht en het stadje is sinds 1962 officieel een National Historic Landmark. Voor US$ 5 kun je vrijelijk door Bodie wandelen en de sfeer proeven hoe het hier vroeger geweest moet zijn. Sommige gebouwen zijn gerestaureerd, maar wel op en manier dat het bijna niet op valt. Het ziet er allemaal heel authentiek uit. Bodie is, naar mijn mening, geen plaats waarvoor je je tourschema om moet gooien, maar als je toch naar Yosemite gaat, dan is 20 km omrijden eigenlijk wel een must.

'458691' door MiekeDeHaas '458691' door MiekeDeHaas

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Grondeekhoorn

MiekeDeHaas

Langs de route Highway 1, tussen los Angeles en San Francisco kom je deze eekhoorns tegen. Ze zijn vliegensvlug en schuw. In Amerika worden ze Sqaurell of Squirrel genoemd. Het is een wereldwijde familie van knaagdieren waaronder de grondeekhoorn. Graag even vergroten